Angelica Fădor: „Guvernul alocă 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor afirmă că Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care Ministerului Educației alocă 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor, din bugetul Ministerului Educației, prin intermediul unităților de învățământ. Părinții nu trebuie să își mai facă griji pentru transportul copiilor și nu trebuie să mai scoată bani din buzunar și să aștepte apoi decontarea. Sumele sunt plătite acum direct de școală.

„O altă noutate în Ordonanța de Urgență este că se decontează și transportul ce depășește 50 de kilometri. Decontarea va fi asigurată la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 de lei pe lună pentru distanța de 3 kilometri. Pentru distanțele ce vor depăși 3 kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 30 de lei pe lună se va suplimenta cu 3 lei pentru fiecare kilometru pe lună”, susține Angelica Fădor.

Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se va asigura decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru. Dacă sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către școală la distanțe mai mari de 50 kilometri și nu locuiesc la internat sau gazdă li se va deconta suma aferentă distanței de 50 kilometri, la care se va adăuga 1 leu pe kilometru pe lună.

„Atenție, nu ne oprim la 50 de kilometri. Practic se adaugă 1 leu pe kilometru pentru distanțele ce depășesc 50 de kilometri. Elevii vor putea solicita acordarea sumei în avans, cu decontare în luna următoare. Suma ce poate fi acordată în avans va fi nivelul cuantumului lunar de care beneficiază elevul.”, menționează deputatul PNL de Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *