Poveștile spuse de Tinovul de la Românești, una dintre cele mai interesante arii protejate din Țara Dornelor, dar și din România, reprezintă noua provocare pentru Clubul de Munte de la Școala Gimnazială din comuna Coșna, din care fac parte 73 de elevi. Cu această ocazie, elevii vor putea lua parte la descoperirea valorilor naturale ale comunității din care fac parte.
Atelierele de știință care vor creiona activitățile ludice desfășurate de comunitatea școlară vor avea ca răspuns cunoașterea, aprecierea și implicarea în protecția mediului a întregii comunități școlare. Efortul elevilor, dar și al profesorilor, va fi apreciat cu diplome și premii la finalul proiectului, în timp ce șepcile cu sigla tinovului, oferite elevilor, îi vor face mândri că au în apropiere o arie protejată recunoscută la nivel european, și anume Situl Natura 2000 Tinovul de la Românești.
Cele două corpuri ale Sitului Natura 2000, ce cuprinde aria protejată Tinovul de la Românești, va fi pus în valoare prin intermediul unor panouri în format A0. Astfel, vor fi împărtășite informații menite să trezească interesul, să fascineze și să reducă impactul omului asupra habitatelor din zonă.
„Poveștile Tinovului de la Românești” reprezintă un proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, care se desfășoară în perioada mai-octombrie 2021, în parteneriat cu Fundația Speologică „Club Speo Bucovina” și Școala Gimnazială Coșna.
Imagine de articol via Țara Dornelor / Claudiu Popescu
Lasă un răspuns