Dosar penal pentru un bărbat beat care conducea cu o viteză de 122 km/h, la Dorna Candrenilor

O persoană de sex masculin, cu domiciliul în județul Botoșani, a fost surprinsă de aparatul radar, pe raza comunei Dorna Candrenilor, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză de 122 de kilometri pe oră. Oprit de oamenii legii pentru legitimare și verificarea documentelor autovehiculului, polițiștii au constat că șoferul consumase și băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 1,09 mg/l.

Pe 16 iunie 2021, la ora 10:55, un bărbat din județul Botoșani a fost surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, cu o viteză de 122 de kilometri pe oră în localitate, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai apoi, șoferul a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, ce va fi soluționat procedural”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *