Mândria Bucovinei. Talentatul trompetist Sebastian Dorofteiesei, cooptat în Taraful Clejanilor

În vârstă de aproape 18 ani, originar din Coșna, Sebastian Dorofteiesei este considerat unul dintre copiii minune ai trompetei din țară. După ce a fost contactat de Taraful Turnenilor, cu care a avut o scurtă colaborare, tânărul membru al Orchestrei de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei s-a mutat la București, unde își consolidează studiile muzicale la Liceul de Muzică „George Enescu”. De câteva săptămâni este noul instrumentist al Tarafului de la Clejani și urcă pe scenă alături de nume mari.

Sebastian Dorofteiesei este un tânăr talent abia descoperit de marile tarafuri din țară. După cooptarea în Taraful Vioricăi și a lui Ioniță de la Clejani, Sebi a avut mai multe apariții televizate în emisiuni de mare audiență: La Măruță, Neața cu Răzvan și Dani sau Xtra Night Show.

Tânărul nu a urmat o școală în domeniu până de curând. Din clasa a X-a viața acestuia s-a schimbat însă radical: „Liderul Tarafului Turnenii, trupa pe care o admiram de mic copil, m-a contactat după ce a văzut pe Facebook o piesă de-a lor interpretată de mine. În scurt timp am venit la București, unde am început să fac și școala de muzică”, declară Sebastian care, în prezent, este elev al Liceului de Muzică „George Enescu” din București.

Trompeta este instrumentul de bază al cărui studiu l-a început, destul de târziu, abia de la vârsta de 11 ani. Sebastian susține că pentru el trompeta reprezintă „șansa mea, modul meu de a mă exprima, de a deveni cea mai bună versiune a mea. Cel care m-a învățat secretele acestui instrument a fost profesorul Dănuț Lăcătuș. El m-a ajutat să înțeleg, cu adevărat, ce înseamnă să fii trompetist și m-a făcut să privesc muzica dintr-o altă perspectivă. Îi datorez mult și sunt mândru că l-am avut ca profesor”. Un an de zile mentorul lui Sebi a fost și cunoscutul profesor Cristi Ruscior de la Suceava.

Sebastian Dorofteiesei provine dintr-o familie de muzicanți. Cristi, tatăl lui, este cunoscut în toată Bucovina pentru talentul desăvârșit la același instrument ca și fiul său: „Sunt mândru de toți copiii mei, dar reușitele lui Sebi mă emoționează și mă fac extrem de fericit. Este un copil foarte talentat și cuminte, muncește mult și a făcut sacrificii ca să ajungă aici. I-am fost mereu alături, dar tot ce a învățat știe de la profesorii lui, cărora le sunt recunoscător toată viața. Nu am niciun dubiu că nu va reuși să ajungă acolo unde își dorește”, a declarat, gâtuit de emoție, Cristi Dorofteiesei.

Surorile lui Sebi, la care tânărul ține ca la ochii din cap, îi calcă pe urme și încep să intre cu pași mărunți în domeniul muzical. Cristina este solistă în trupa Top Bucovina, în care cântă și tatăl lor. Vocea și-a făcut-o remarcată la petrecerile pe care trupa le susține, fiind extrem de apreciată.

„Tatăl meu a fost persoana care m-a inspirat să devin un artist în adevăratul sens al cuvântului, și anume să îmi exprim sentimentele prin acest instrument”, declară Sebi, pentru care familia înseamnă susținere, iubire și ajutor, lucruri de care a avut parte în permanență.

Cunoașterea și susținerea de spectacole alături de nume precum Viorica și Ioniță de la Clejani, Constantin Fulgerică, Sorinel Puștiu, Neluță Neagu, Cristi Nucă, Marian Mexicanu, Marius Turneanu și mulți alții i-au îndeplinit lui Sebastian un vis pe care îl avea de mic copil. Acesta susține că a reușit să ajungă la acest nivel, alături de Taraful de la Clejani, prin multă muncă și dedicare. Cea mai mare reușită a sa de până acum a fost să ajungă sus, unde și-a propus, alături de cei mai buni dintre cei buni și să facă ceea ce iubește cel mai mult.

„Nu știu cu exactitate ce îmi rezervă viitorul, dar știu sigur că voi cânta în continuare, voi studia în continuare și voi bucura în continuare lumea cu muzica mea. Sper ca peste câțiva ani să devin și mai bun și să ajung astfel pe marile scene, unde o să fac în continuare ceea ce îmi place”, mărturisește tânărul bucovinean pentru Monitorul de Dorna. Pe 15 august, Sebi va împlini 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *