VIDEO. Valentin Buhăcianu a semnat cu FC Hermannstadt, la câteva zile distanță de plecarea de la UTA Arad

Jucătorul Valentin Buhăcianu, originar din municipiul Vatra Dornei, care și-a început cariera la echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna), a semnat, în seara zilei de marți, 16 iunie 2021, cu o nouă echipă, ajungând la FC Hermannstadt. Astfel, dorneanul reprezintă primul transfer perfectat de echipa sibiană în această vară, care va juca în Liga 2.

Vârful de 27 de ani este unul dintre cei 11 jucători la care UTA Arad a renunțat în urmă cu câteva zile, alături de nume ca Alexandru Albu, Andrei Peteleu și Adrian Petre. Buhăcianu nu a dovedit, în Liga 1, aceeași condiție fizică de care a dat dovadă în sezoanele jucate în Liga 2 pentru Bătrâna Doamnă, sezoane în care a fost golgheterul ligii secunde atât în anul 2019, cât și în 2020.

„Valentin Buhăcianu este primul fotbalist transferat de FC Hermannstadt în această pauză competițională. În vârstă de 27 de ani, vârful de atac originar din Vatra Dornei a bifat în sezonul precedent 14 de meciuri ca titular, 2 goluri și 3 pase de gol pentru UTA Arad în Liga 1. Atacantul cotat la suma de 250.000 de euro are în CV său echipe ca Atletico Vaslui, Miroslava și Aerostar Bacău, având în total 147 de meciuri și 49 de goluri în primele trei divizii din fotbalul românesc. Acesta mai poate evolua și pe postul de mijlocaș stânga. Bine ai venit, Valentin! Începem lupta pentru promovarea în Liga 1”, este anunțul făcut de FC Hermannstadt pe Facebook și site-ul oficial.

Jucătorul originar din Vatra Dornei a evoluat 1.401 de minute în sezonul recent din Liga 1, pentru echipa bănățeană, echipă reprezentată pe gazon în 30 de meciuri, dintre care 14 au fost jucate ca titular. În sezonul încheiat de curând, Buhăcianu a marcat două goluri pentru UTA Arad, cu Viitorul Constanța (scor 1-1) și CS U Craiova (scor 1-2), și a dat trei pase decisive.

Fotografie de articol via Liga 2 ProSport / Răzvan Păsărică – Sport Pictures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *