VIDEO. Ziua Eroilor, sărbătorită la Vatra Dornei în prezența militarilor din Batalionul 17 Vânători de Munte

Ziua Eroilor a fost marcată la Vatra Dornei în ziua de joi, 10 iunie 2021, printr-un ceremonial religios și depuneri de coroane la monumentul de lângă Primăria Municipiului, dar și la Cimitirul Eroilor din oraș.

La evenimentul de cinstire a memoriei eroilor căzuți au luat parte militari de la Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, de la Unitatea Militară 01037 din Roșu, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Jandarmeriei și Poliției, dar și ai unităților de învățământ din localitate, partidelor politice, societății civile, Primăriei și Consiliului Local Vatra Dornei.

În cadrul evenimentului dedicat comemorării celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate au luat cuvântul Angelica Fădor, deputat de Suceava în Parlamentul României, Marius Rîpan, viceprimarul municipiului Vatra Dornei, și locotenentul colonel Vasile Cirap, șef de Stat Major.

„În fiecare an sărbătorim Ziua Eroilor deodată cu Înălțarea Domnului. Este ziua în care cinstim jertfa înaintașilor noștri care au adus un sacrificiu suprem pentru apărarea națiunii, a independenței, suveranității și integrității țării. Eroii poporului, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii știuți doar de Dumnezeu, sunt acele personalități care au demonstrat cu prețul vieții că pun interesele comunității și ale nației mai presus decât interesele proprii. Prin acțiunile întreprinse în situațiile dificile pe care le-a traversat patria noastră au contribuit la continuitatea noastră ca țară. Eroii, alături de credința în Dumnezeu, tradiții și obiceiuri strămoșești, au fost și vor rămâne în veci în memoria nației române”, a afirmat locotenentul colonel Vasile Cirap, șef de Stat Major.

„Astăzi, după un an în care nu ne-am putut întâlni să îi comemorăm, ci doar să îi pomenim prin rugăciune, este din nou o zi plină de încărcătură emoțională și spirituală întrucât omagiem eroii neamului. La ceas de mare sărbătoare comemorăm jertfa celor care au avut viziunea unui viitor mai bun, curajul de a vorbi deschis despre aceasta și de a-i inspira și pe alții, precum și determinarea de a acționa pentru îndeplinirea unui bine mai înalt. Prin acte de eroism, patriotism și dăruire ale semenilor noștri pe câmpurile de luptă sau în închisori au fost apărate integritatea și libertatea țării și păstrată demnitatea națională”, a declarat viceprimarul orașului Vatra Dornei, Marius Rîpan.

„Această zi importantă pentru creștini, Înălțarea Domnului, o dedicăm în același timp eroilor și ostașilor români care au scris istoria României prin propriul sacrificiu pe câmpul de luptă, în închisori și în lagăre, apărând libertatea, unitatea, integritatea și credința strămoșească. Aducem astăzi un omagiu, o amintire veșnică, o rugăciune din tot sufletul, dar și o lumânare aprinsă, pentru a le lumina drumul celor care s-au jertfit și au făcut posibil viitorul nostru”, a afirmat deputatul Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *