VIDEO. Ziua Eroilor a fost sărbătorită în comuna Dorna Arini, în prezența veteranului de război Anghel Stanca

În comuna Dorna Arini, la fel ca în majoritatea localităților din Bazinul Dornelor, au fost comemorați eroii neamului românesc. Evenimentul dedicat Zilei Eroilor s-a desfășurat în ziua de joi, de la ora 13:00, în imediata apropiere a monumentului din curtea Școlii Gimnaziale Dorna Arini, iar ceremonialul religios a fost efectuat de către toți preoții din comună, elevii școlii susținând și un moment artistic.

La evenimentul de comemorare a eroilor a luat parte și unul dintre cei trei veterani de război în viață din comună. La cei 95 de ani, Anghel Stanca s-a arătat extrem de încântat de întreaga festivitate.

„Stăteam prin buncăre camuflate cu mesteacăn, cu ramuri de arbori. Câte un pluton întreg intra în buncăr și rămânea unitatea goală până treceau atacurile aeriene. După care ieșeam din buncăr și ne întorceam înapoi la unitatea noastră. O parte dintre noi au mers pe front și au luptat, au ajuns până în Munții Tatra, cu rușii”, a afirmat veteranul de război Anghel Stanca.

„Am participat astăzi, cu emoție, la ceremonia Zilei Eroilor de la monumentul din curtea Școlii Gimnaziale Dorna Arini. A fost o onoare să îl avem alături de noi pe unul dintre cei trei veterani de război cu care ne mândrim, domnul Anghel Stanca. Felicitări cadrelor didactice și copiilor pentru implicare și momentele artistice. Noi, generația mai tânără, generația actuală, ne manifestăm recunoștința și respectul față de eroii noștri care au trecut prin războaie și nu numai. Recunoștință eternă eroilor neamului nostru”, a fost mesajul transmis de primarul Andrei Mazăre.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.