Știrile zilei de6 decembrie 2023

Elicopterul SMURD destinat bazei aeriene din Câmpulung Moldovenesc a ajuns în România

Elicopterul SMURD destinat bazei aeriene care se amenajează în municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost recepționat în ziua de miercuri, 9 iunie 2021, de către Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. În total, trei aparate de zbor au fost recepționate, cele două din urmă fiind destinate bazelor aeriene din Caransebeș și Victoria, pentru intervențiile în zonele montane.

Anunțul recepționării celor trei elicoptere a fost făcut prin intermediul unei postări publicate pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, distribuită și de Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat lămurește situația elicopterului SMURD de la Câmpulung Moldovenesc

Recepția celor trei aparate de zbor H135, destinate gestionării misiunilor de evacuare medicală, căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice, achiziționate prin intermediul proiectului VIZIUNE 2020, a avut loc la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI, anunță Monitorul de Suceava.

„Prin achiziția elicopterelor ușoare multifuncționale și dispunerea acestora în unitățile existente și în cele ce se vor înființa în zona montană se va crește numărul intervențiilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transportul victimelor în stare gravă la unitățile spitalicești cu cel puțin 20%. Beneficiul va fi cuantificat în numărul de pacienți care vor avea acces la asistență medicală de urgență într-un timp mai scurt de intervenție”, informează IGSU.

Elicopterele destinate bazelor aeriene din zonele de munte vor fi echipate cu sistem de troliere pentru îndeplinirea misiunilor de căutare și salvare din zonele montane greu accesibile.

„Continuăm dotarea sistemului de urgență și creșterea capacităților de intervenție. În curând, aparatele de zbor vor ajunge la trei noi baze aeriene destinate în principal intervențiilor în zonele montane din Caransebeș, Victoria și Câmpulung Moldovenesc”, afirmă Raed Arafat, șeful DSU.

Elicopterele au fost cumpărate prin intermediul proiectului VIZIUNE 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Axa Prioritară 5, în care Inspectoratul General de Aviație al MAI are calitate de partener, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține calitatea de lider. În cadrul proiectului, Inspectoratul General de Aviație are un buget alocat în valoare de 1,022 milioane de lei, dintre care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile și 15% din bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *