Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a participat la conferința „Promotorii Voluntariatului”

Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a participat astăzi, la invitația Secretariatului General al Guvernului, la videoconferința „Promotorii Voluntariatului”, organizată cu ocazia Săptămânii Voluntariatului, care în acest an a ajuns la ediția a 20-a.

Acesta a declarat că: „Instituția Prefectului – Județul Suceava s-a implicat și a susținut în nenumărate rânduri societatea civilă prin susținerea implementării, dar și a inițierii în parteneriat a o serie de proiecte menite să vină în sprijinul dezvoltării comunitare. Totodată am apreciat enorm inițiativele de voluntariat care s-au dovedit a fi exemple bune de urmat”.

„Un astfel de exemplu demn de menționat este apelul de voluntariat inițiat împreună cu Institutul Bucovina pentru susținerea activităților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava în perioada critică de anul trecut când 17 voluntari au fost în prima linie în lupta cu COVID-19. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru activitatea pe care au desfășurat-o cu atâta dedicare”.

Conceptul de voluntariat se referă la voința proprie. Un voluntar face voluntariat pentru că așa dorește și nu pentru că ar fi obligatoriu sau impus. Voluntarii au un rol și un loc important în societatea civilă, fără să fie plătiți pentru aceste activități, aceștia muncesc, dedică timp și implicare pentru comunitate și pentru alte persoane care au nevoie de un sprijin.

Permanent ne punem întrebarea „Cine poate fi voluntar?”. Răspunsul este foarte simplu. Oricine poate să devină voluntar și să aducă o contribuție cât de mică la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îți dorești acest lucru sau să îi găsești pe cei care își doresc ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *