Sportiva dorneană Claudia Costiuc, de la CSM Dorna, a devenit campioană națională la atletism

Atleții Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei au participat, în zilele de 5 și 6 martie 2021, la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 2, competiție adresată juniorilor și desfășurată în Sala de Atletism „Ioan Soter” din București, eveniment în cadrul căruia au obținut rezultate excelente.

Sportivii dorneni au cucerit un titlu de campion, unul de vicecampion, dar și o medalie de bronz. Astfel, Claudia Costiuc a câștigat, în proba de 800 de metri, medalia de aur, dar și titlul de campion național. În același timp, atleta a reușit și o clasare pe locul al treilea în proba de 400 de metri.

În proba de ștafetă de 4×400 de metri, desfășurată în a doua zi de concurs, echipajul format din sportivii David Covăsneanu, Robert Petru Kore și Alexandru Prâsneac s-a clasat pe locul al doilea și a câștigat medalia de argint, primul loc fiind adjudecat de echipajul din partea CSȘ Ploiești.

Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat pentru Monitorul de Dorna: „Sunt foarte bucuros de evoluția sportivei Claudia Costiuc, care în cursa de 800 de metri a reușit un personal best de 2 minute, 11 secunde și 73 de sutimi, timp care ne dă speranțe ca după sezonul de aer liber să reușim baremul pentru Campionatul Mondial U20 din Kenya, Campionatul European U20 din Estonia și Campionatul U18 care se desfășoară în Italia”.

„Tot la acest Campionat Național a participat și Alexandru Prâsneac, care în urmă cu o săptămână a reușit recordul național în proba de 800 de metri la categoria U1. În proba de 800 de metri, spre final, cu 40 de metri înainte, pe când conducea, a fost împins de un adversar și a fost nevoit să abandoneze cursa. Totodată, aș dori să mulțumesc administrației locale și partenerilor Secției de Atletism de la CSM Dorna pentru susținere”, mai adaugă antrenorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *