Biocombustibil pe bandă rulantă. Peleții HS Timber Group dețin o cotă de piață constantă pe segment în creștere

HS Timber Group își menține poziția de lider de piață în România. Cererea/consumul de peleți în România crește semnificativ. Peleții HS Timber Group sunt o sursă de energie prietenoasă cu mediul și o alternativă la combustibilii fosili.

Peleții constituie un biocombustibil sustenabil care câștigă cotă de piață. HS Timber Group identifică o cerere crescută pentru peleți, în special în România. Din ce în ce mai multe gospodării trec de la combustibilii fosili la cei ecologici, cum sunt peleții. Peleții sunt sustenabili, în special atunci când sunt produși din rumeguș, un produs secundar al procesului de prelucrare a lemnului.

Toate fabricile HS Timber Group au în componență facilități de producție peleți, unde se folosesc „resturi de lemn” precum tocătură, rumeguș și talaș pentru a produce „combustibil verde”. Un proces de producție certificat, combinat cu monitorizarea calității de către terțe părți, asigură o calitate termică constantă a peleților HS Timber Group.

Peleții HS Timber Group sunt certificați în conformitate cu EN PLUS A1 și DIN Plus, ceea ce garantează o valoare calorifică ridicată (≥ 4,8 KW/kg) și un conținut scăzut de cenușă (≤ 0,5%), în special pentru că materia primă provine numai din lemn de esență moale.

Producția continuă de produse din lemn de înaltă calitate garantează, de asemenea, o capacitate constantă de producție pentru peleții din lemn. Toate cele de mai sus au contribuit la o extindere semnificativă a poziției pe piața peleților pentru HS Timber Group, în special în România. România este una dintre principalele piețe de desfacere pentru peleții produși de HS Timber Group.

Creșterea numărului de clădiri nou-construite, precum și statutul economic în creștere al populației, duc la o creștere a numărului sistemelor de încălzire pe bază de peleți, combinat cu un accent pe alternative sustenabile și prietenoase cu mediul în sfera sistemelor de încălzire. Utilizarea peleților din lemn, spre deosebire de lemnul de foc, permite o dozare mai bună a cererii de energie, ceea ce duce la o eficiență crescută.

Entitățile HS Timber Group din România aprovizionează în primul rând piața locală. Prin această abordare, HS Timber Group a reușit să își asigure poziția de lider de piață în România, cu o cotă de piață constantă de aproximativ 44%. Se așteaptă ca această tendință să continue în anii următori. Alte piețe importante de vânzări pentru companiile HS Timber Group sunt Italia, Grecia și Austria.

Peleții HS Timber Group au o calitate foarte bună în mod constant. Aceasta duce la evitarea acumulării excesive de funingine si ușurează întreținerea sistemelor de încălzire. În același timp, mulți distribuitori de bazează pe HS Timber Group ca fiind un partener de încredere când este vorba de calitate și siguranța aprovizionării.

HS Timber Group se angajează să asigure sustenabilitatea și utilizarea durabilă a tuturor resurselor. Fabricile de cherestea HS Timber Group procesează lemnul în proporție de 100%, iar facilitățile de producție a peleților care sunt conectate la fabricile de cherestea ale HS Timber Group au o capacitate totală de 710.000 de tone pe an.

„Folosim doar tocătură, rumeguș și talaș, reziduuri din procesul de producție, pentru a produce combustibil neutru din punct de vedere climatic, peleți și brichete. Compania se angajează și se concentrează pe utilizarea durabilă a lemnului ca resursă și se asigură că fiecare buștean este prelucrat 100% și utilizat în mod durabil, fie în construcții, fie ca sistem de încălzire. Aprovizionarea cu lemn este supusă unor măsuri stricte de securitate pentru a asigura sustenabilitatea tuturor livrărilor noastre. Acesta este modul în care suntem parte integrantă a unui sistem de economie circulară”, explică Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *