Atletul Iulian Pop a obținut locul al treilea la Hășmaș Winter Trail

Atletul ciocăneștean Iulian Pop a participat în ziua de sâmbătă, 6 martie 2021, la cea de-a treia ediție a Campionatului de Alergare Montană Hășmaș Winter Trail. Traseul a fost cu o dificultate ridicată având în vedere distanța de 18 kilometri, acoperit cu gheață, și o diferență de nivel de 1.100 de metri.

La finalul competiției, atletul Iulian Pop s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general, fiind un antrenament excelent pentru Campionatul Național de Alergare Montană din luna aprilie 2021.

„A fost cea mai grea și tehnică cursă la care am alergat. O cursă la care au participat câteva nume mari de seniori din țară de la cluburile mari. Fiind încă junior, știam că nu sunt de seama și pregătirea lor, dar am dat tot ce am avut mai bun. Am căzut de multe ori, chiar și pe urcare, unde urcai un pas și coborai zece înapoi, pe gheață”, mărturisește sportivul legitimat la CSM Dorna.

„Aproape toată cursa am stat pe poziția a treia, iar pe ultimii kilometri, unde era coborârea abruptă cu gheață, iar apoi platul, am avut emoții, pentru că mă băteam cot la cot cu un concurent, în fața căruia, până la urmă, am reușit să mă impun. Am câștigat un loc 3 la general și un antrenament foarte bun pentru naționalele de luna viitoare, unde am ca obiectiv să câștig titlul național și să mă calific la Campionatul Balcanic și European de Alergare Montană”, mai adaugă atletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *