Știrile zilei de4 decembrie 2023

Claudia Costiuc a obținut rezultate excelente la Balcaniada de Atletism pentru Juniori de la Sofia

Atleta dorneană Claudia Costiuc, în vârstă de 16 ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei, a reușit să își câștige biletul necesar pentru participarea la Balcaniada de Atletism pentru Juniori din Bulgaria în urma rezultatelor obținute în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, desfășurat la București, iar pregătirea de care a dat dovadă în perioada recentă i-au adus astăzi două rezultate excelente la Sofia.

Aflată în primul an la categoria Juniori II, Claudia Costiuc a reprezentat România în cadrul celei mai prestigioase competiții din regiunea Balcanilor, luând startul la două probe, și anume cea de 800 de metri și cea de ștafetă de 4×400 de metri. După-amiaza zilei de 13 februarie a găsit-o pe tânăra elevă la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei la linia de start a probei de 800 de metri, cursă pe care a terminat-o în 2 minute, 12 secunde și 10 sutimi, urcând astfel pe podium pe locul al treilea.

Primele două locuri au fost adjudecate de sportivele din Slovenia, pe prima poziție fiind clasată o tânără cu doi ani mai mare decât atleta dorneană, Veronika Sadek, care a obținut un timp de 2 minute, 8 secunde și 59 de sutimi. Medalia de argint a fost câștigată de Petja Klojcnik, născută în anul 2004, care a trecut linia de sosire după un timp de alergare de 2 minute, 11 secunde și 68 de sutimi.

Seara zilei de sâmbătă a adus și participarea în cea de-a doua probă de la Balcaniadă, Claudia Costiuc luând startul probei de ștafetă de 4×400 de metri, alături de echipa României. După un parcurs promițător alături de colegele sale, naționala, în echipă cu Claudia, a reușit clasarea pe locul al patrulea, pozițiile de podium fiind revendicate de echipele din Turcia, respectiv Serbia și Croația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *