Ministerul Dezvoltării anunță o investiție în valoare de 66,7 milioane de lei în municipiul Vatra Dornei

Ministerul Dezvoltării a anunțat în ziua de joi, 28 ianuarie 2021, o serie de proiecte în valoare de peste 250 de milioane de lei pentru modernizarea sistemelor de termoficare din mai multe orașe din țară, printre care se numără și municipiul Vatra Dornei. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat trei contracte de finanțare în cadrul Programului Termoficare.

Unul dintre cele trei contracte de finanțare vizează și municipiul Vatra Dornei, iar proiectul constă în reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură din oraș, având o valoare totală de 66.791.294 de lei, din care 56.772.599,90 de lei reprezintă o finanțare din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

„Alocarea acestor fonduri va asigura o rețea modernă de termoficare pentru locuitorii localității”, afirmă ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Czeke Attila.

Termenul investiției din municipiul Vatra Dornei este de doi ani, urmând a fi finalizată în anul 2023. La nivelul ministerului se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului Multianual de Finanțare a Investiţiilor pentru Modernizarea, Reabilitarea, Extinderea și Retehnologizarea sau Înfiinţarea Sistemelor de Alimentare Centralizată cu Energie Termică a Localităţilor, implementat între anii 2019 și 2027.

Finanțarea acestui program este realizată din mai multe surse, și anume transferuri de la bugetul de stat (prin bugetul MDLPA), transferuri din bugetul Fondului pentru Mediu (prin bugetul MDLPA) și sume din bugetele locale. Cota de finanțare din bugetul MDLPA este de cel mult 85% din totalul cheltuielilor, iar contribuția de la bugetul local este de cel puțin 15%.

5 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Aleea Dornelor să o aveți pe lista de priorități. Sistemul de termoficare lasă de dorit.

  2. Bucovineanul

    Strada Calea Transilvaniei, în zona fostului ICIL, are un cartier serios de blocuri. Înainte de reabilitarea străzii nu s-a avut în vedere alimentarea cu energie termică a acestui cartier și nu numai. Probabil că un număr mare de case s-ar fi racordat la coloana termică chiar dacă energia termică ar fi urmat să vină după racordarea orașului la gaz metan. Dar cu așa conducători, așa investiții într-un viitor în care lemnul pădurilor ar trebui să genereze oxigen, nu fum pe coșuri.

  3. Tudorel

    Ca fost locuitor al orașului Vatra Dornei, pe Calea Transilvaniei și strada Piscului, țin să precizez că lucrările din anul 2019 s-au făcut pe strada Unirii în dorul Lelii. Dacă și acest proiect va fi la fel, domnule primar, nu mai ieși din casă. O sudură de 12-14 țoli făcută în două zile este imposibil. Lucrez în domeniu și efectuez lejer 40 de țoli pe zi pentru radiografiere. Deci se doarme, exact ce au văzut ochii mei în anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.