Știrile zilei de22 septembrie 2023

Fădor: „Locuitorii din Vatra Dornei se vor racorda la rețeaua de gaze naturale datorită administrației PNL”

Deputatul Angelica Fădor a declarat că locuitorii municipiului Vatra Dornei vor avea posibilitatea să se racordeze la rețeaua de gaze naturale datorită administrației PNL. Fădor a amintit că la finalul săptămânii trecute directorul Transgaz, Ion Sterian, a semnat la Vatra Dornei, în prezența premierului Ludovic Orban, ordinul pentru începerea lucrărilor la magistrala de gaz Pojorâta-Vatra Dornei.

Fădor a spus că această decizie nu s-ar fi putut lua fără sprijinul Guvernului PNL, care a emis cele 2 hotărâri de scoatere a terenurilor din circuitul agricol și silvic necesare realizării conductei de gaz.

„Mult încercatul județ Suceava rămâne un pionier al efortului de dezvoltare locală. În ultimele luni planurile noastre de dezvoltare au primit sprijin din partea Guvernului PNL, unele pentru a fi demarate, altele pentru a fi finalizate. Dacă în trecut fostul Guvern PSD a făcut tot ce i-a stat în putință să blocheze bani pentru proiectele județului Suceava, acum Guvernul PNL a luat decizia de a sprijini proiectele locale. În Vatra Dornei există multe proiecte europene, guvernamentale și locale de dezvoltare, iar printre acestea se află și proiectul de conectare a municipiului la rețeaua de gaze naturale, care acum a devenit o realitate. Dornenii pot fi siguri că în viitorul apropiat vor fi conectați la o rețea modernă de gaze naturale, termenul de realizare a conductei fiind de 18 luni”.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a precizat că în ultimii ani, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a depus eforturi pentru conectarea municipiului stațiune turistică, prin magistrala Pojorâta-Vatra Dornei, la rețeaua de gaze naturale pentru a crea astfel premise esențiale pentru creșterea nivelului de trai local.

Angelica Fădor a arătat că în momentul de față a fost modernizată și este funcțională, prin efortul Consiliului Județean și al Guvernului PNL, centrala termică pe lemne de la Vatra Dornei la care sunt racordate atât apartamente din municipiu, cât și instituții publice.

„Conectarea centralei de cogenerare la infrastructura de gaze naturale va conduce la creșterea eficienței energetice. Această schimbare va avea, pe lângă un impact economic pozitiv, și un impact ecologic major pentru că astfel masa lemnoasă nu va mai fi folosită pentru încălzirea populației”.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a mai declarat că în județul Suceava există aproximativ 70 de primării de localități care se află în apropierea rețelelor principale de gaze naturale și care pot demara proiecte de conectare după modelul din municipiul Vatra Dornei.

„Prin potențialul pe care îl avem și prin proiectele creionate deja, Suceava va putea beneficia de banii europeni alocați statului român pentru dezvoltarea rețelelor de gaz. România, pentru actualul exercițiu bugetar, dar și pentru cel viitor, are alocați 1 miliard de euro pentru dezvoltarea acestui tip de infrastructură critică, iar obiectivul Guvernului PNL este ca în următorii ani să dubleze numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de gaz”, a mai declarat deputatul Angelica Fădor.

3 comentarii publicate:

  1. Darling

    Când se apropie alegerile, de câţiva ani încoace, acelaşi lucru îl auzim, aducţiunea de gaz va ajuge la Dorna, dar nu stiu cum se întâmplă de fiecare dată că se tot împotmoleşte şi nu mai ajunge. Cred că din cauza Mestecănişului. Mai bine nu mai promiteţi nimic şi faceţi ceva cu Dorna asta, că dintr-un oraş frumos şi curat a ajuns o ruină. Ne-am cam săturat de promisiuni electorale şi chiar dacă aveti părerea că oamenii uită, nu uită promisiunile făcute, râd de voi că nu veniţi cu ceva nou măcar, nu cu aceeaşi placă. Vă doresc succes, dar faceţi ceva şi pentru urbea noastră pentru că merită!

  2. Olimpia

    Dacă va fi gaz la Vatra Dornei nu este doar meritul PNL, PSD are și el contribuție majoră. Oare uităm că Guvernul este în coaliția dintre PSD, PNL și UDMR? Doamna Fădor, să fim corecți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *