Internetul și rețelele de socializare au schimbat modul în care analizăm multe lucruri din societatea de astăzi, inclusiv modul în care ne raportăm la sporturi. Multe persoane recurg acum la mediul online pentru a afla rezultate sportive, să discute cu alți fani asemenea lor sau să-și urmărească sportivii preferați, opțiuni care acum câțiva ani nu ar fi fost posibile.
Milioane de oameni se conectează la o gamă de site-uri de socializare în fiecare zi, fie că este vorba de Facebook, Twitter, Instagram, YouTube sau altele. Creșterea numărului utilizatorilor de telefoane mobile, care se folosesc mai mult pentru a accesa internetul, a dus de asemenea la o utilizare mai extinsă a social media. Și cum fiecare nou pas duce la un altul, ce a urmat a fost popularizarea live streaming-ului. Rețelele de socializare pot fi o platformă excelentă pentru a transmite unele dintre cele mai mari jocuri, curse și meciuri din lumea sportului.
Folosind acest mediu, toți fanii pot fi adunați într-un singur loc pentru a interacționa între ei în timpul și după evenimente. Un alt lucru care are loc este transformarea fanilor în followers. Fie că e vorba de cluburi sportive sau de staruri din această lume, fiecare pare să dezvăluie câte puțin mai mult în fiecare zi, iar paginile personale reprezintă terenul potrivit pentru asta. În timp ce sportivii rămân în centrul atenției, followerii joacă și rolul arbitrilor.
Dar în scenariul nou creat de universul online în ceea ce privește sporturile nu intră numai fanii, e loc și pentru jucători. Pe o platformă de jocuri online, de pildă, poți intra într-un ring de box, poți arunca o minge la coș sau sau poți alege orice altceva ce e pe gustul tău. Totul este construit pentru sportivii amatori, dar nu poți lua acest lucru precum o limitare a internetului.
În cele mai multe dintre situații trebuie să preiei controlul, adică să dai tot ce ai mai bun, ca să ajungi primul la linia de sosire, să cooperezi pentru ca mingea să ajungă dincolo de fileu sau să o pasezi la momentul potrivit; live, adică în offline.
În sporturile strategice precum șahul și pokerul eșți pe cont propriu, nu faci parte dintr-o echipă. De asemenea, nu trebuie să te deplasezi, să lovești o minge, să creezi atmosferă pe un întreg stadion. Desigur, ești responsabil să îți controlezi propriile mișcări, dar mintea ta este principalul atu în acest caz. Acesta este motivul pentru care șahul și pokerul fac o echipă atât de bună cu lumea online, chiar și pentru profesioniști. A gândi din spatele unui ecran și a prelucra informația în liniște, de unul singur, poate duce la rezultate foarte bune.
Și cine este familiar cu lumea pokerului, trebuie să fi auzit deja de Unibet Poker, unde poți găsi întotdeauna un loc la masă, la fel cum chess.com este adăugat în taskbar-ul din computerul oricărui jucător de șah. Te poți conecta cu alți jucători sau participa la turnee și campionate pentru a îmbrățișa cu adevărat aventura și pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.
Tot prin intermediul internetului pot fi realizate campanii fabuloase. Se pornește de la un mesaj simplu, dar cu impact, care este apoi răspândit către un număr din ce în ce mai mare de persoane, ajungându-se astfel la o schimbare. Doar prin viu grai nu s-ar atinge rezultate de proporții mari, iar totul ar putea lua forma unui cerc închis.
Oamenii joacă și urmăresc sporturi de secole întregi, dar în ultimii 30 de ani acest sector al vieții a trecut prin schimbări pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice. Nu este vorba de modificări ale regulilor jocurilor sau de o creștere de nestăpânit a numărului sportivilor, ci de transformarea internetului în intermediar. Având în vedere că tehnologia și cultura internetului continuă să se dezvolte cu viteză, putem fi siguri că viitorul este, de asemenea, imprevizibil și că sporturile vor continua să se dezvolte în moduri noi.
Lasă un răspuns