Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Școala Gimnazială din Dorna Arini a organizat ediția a doua a „Balului Mărțișorului”

Sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 18:00, la Căminul Cultural „Savin Alexievici” Dorna Arini a avut loc un eveniment deosebit, respectiv părinții Asociației Părinților „Crenguțe de Arini”, ai Școlii Gimnaziale Dorna Arini, împreună cu colectivul de cadre didactice, Primăria Dorna Arini, Consiliul Local Dorna Arini, preoții parohiilor comunei și invitații au sărbătorit „Ziua Mărțișorului”, dar nu numai acest fapt i-a adunat pe toți împreună, ci și un scop caritabil, și anume strângerea de fonduri pentru recondiționarea terenului de sport al școlii.

Începând cu luna iulie 2019, au început lucrările de „Reabilitare, extindere, dotare și modernizare a Școlii Gimnaziale Dorna Arini”, care în acest moment sunt finalizate, școala arătând impresionant, la standarde europene, fapt pentru care întreaga comunitate este foarte mulțumită. Din anul 2016, grădinița din comună este una nouă, modernă, deosebită și astfel doar terenul de sport a mai rămas de recondiționat.

La eveniment au luat parte profesori și personalul nedidactic de la Școala Gimnazială Dorna Arini, preoții parohiilor din comună, reprezentanți ai Primăriei Dorna Arini și Consiliului Local Dorna Arini, agenți economici locali, alături de peste 150 de părinți care au pregătit numeroase surprize, printre care se numără și o licitație și o tombolă.

Acest eveniment, ajuns în anul 2020 la cea de-a doua ediție, a fost inițiat în luna martie 2019, de directorul Școlii Gimnaziale Dorna Arini, prof. Iulia Juravle. Cea de-a doua ediție a dus la maturizarea evenimentului și a devenit un cadru potrivit pentru o atmosferă deschisă și plină de viață, fapt pentru care „Balul Mărțișorului” va deveni o tradiție la nivelul școlii și a comunității locale.

Echipa de proiect a fost formată din directorul Iulia Juravle, alături de prof. Gabriela Cardasim și reprezentanți ai Asociației Părinților „Crenguțe de Arini”, și anume Nafareanu Dorina, Chirilus Adriana și Grossos Anton. Sprijin a fost oferit și din partea Grupului „Cercetații Curioși” ai școlii, alături de profesorii Sincari Mihaela, Andriescu Alina, Ursu Ana Maria și Gal Crina, dumneaei fiind profesor, dar și cea care a cântat alături de instrumentistul Talpan Cătălin și au încântat publicul și atmosfera.

Echipa mulțumește firmei Foto Video Chiriluș, care a realizat și prezentat un film cu noul local al școlii, au realizat fotografii și au împărțit mărțișoare personalizate. Toate acestea, alături de alte surprize, au avut loc în timpul balului, un bun prilej de socializare, de adunare a comunității, de petrecere a „Zilei Mărțișorului” și a „lăsatului de sec”.

În urma tuturor acestor momente plăcute și distractive au fost adunate fonduri pentru recondiționarea terenului de sport al școlii, într-un final fiind atribuită suma de circa 10.000 de lei, adunată în urma vânzării a 250 de bilete de intrare, bilete de participare la tombolă și vânzarea de obiecte la licitație, precum cărți, prăjituri, dulcețuri, ornamente florale și altele.

Un mare sprijin a fost oferit de către agenții economici locali, care au donat anumite sume de bani pentru această cauză comună, fapt pentru care putem spune că cea de-a doua ediție a evenimentului a fost un succes, balul devenind nu doar al școlii, ci și a comunității locale. Directorul unității școlare mulțumește echipei de proiect, părinților și invitaților pentru că au fost alături de școală, această legătură fiind de apreciat și demnă de stimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.