Primarul Ilie Boncheș a semnat finanțarea pentru 90 de apartamente sociale noi

Primarul orașului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat astăzi, 17 decembrie 2019, la sediul ADR Piatra Neamț, finanțarea pentru proiectul „Revitalizarea infrastructurii economice și sociale în municipiul Vatra Dornei”.

Proiectul presupune construirea a trei blocuri de locuințe sociale, cu două scări fiecare, cu regimul de înălțime P+3E, pe strada Miriștei, nr. 3B. Fiecare scară va avea 15 apartamente (30 apartamente/bloc), în total realizându-se 90 de apartamente cu două camere.

Valoarea totală a proiectului este de 29.014.155,76 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 22.740.747,80 lei, iar contribuția proprie de 6.273.407,96 lei, urmând a fi finanțat în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, prioritatea de investiții 13.1 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

După cum a declarat, la momentul semnării, primarul Ilie Boncheș: „Proiectul are ca motivație necesitatea revitalizării fizice, sociale și economice și îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Vatra Dornei, justificată de imposibilitatea actuală a municipalității de a asigura necesarul de locuințe sociale pentru grupurile vulnerabile (cele existente sunt insuficiente, vechi și cu condiții precare de locuit)”.

Proiectul propune realizarea a trei blocuri de locuințe sociale, cu două scări fiecare, cu regimul de înălțime P+3E. Fiecare scară va avea 15 apartamente (30 apartamente/bloc), în total realizându-se 90 de apartamente cu două camere.

Noua zonă de locuințe sociale va fi dotată cu toate utilitățile necesare: alimentare cu apă și energie electrică, rețea de canalizare menajeră, asigurarea agentului termic pentru încălzire și preparare a apei calde menajere (în centrală termică de zonă), precum și asigurarea căilor de circulație pietonale și carosabile.

În incinta ansamblului de locuințe sociale se va amenaja și o platformă carosabilă pentru parcarea autovehiculelor locatarilor. De asemenea, pentru copii se va amenaja un loc de joacă. Investiția are ca obiectiv și modernizarea și extinderea drumurilor existente pe care se asigură accesul la investiția de bază, respectiv strada Miriștei cu tronsoanele aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *