Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Nea Nicușor Ani, un cizmar foarte bun care lucrează în Vatra Dornei

Pe strada Gladiolelor, vis-a-vis de magazinul Tania, de lângă Școala Generală Nr. 2, îl puteți găsi zilnic pe nea Nicușor, un domn foarte priceput în a repara încălțăminte. Deși foarte îndemânatic, despre nea Nicușor nu prea știe lumea pentru că atelierul lui nu este la strada principală (de pe Unirii, peste drum de Tania, mergeți câțiva metri pe strada care duce spre școală, atelierul este pe partea stângă, există trotuar asfaltat). Îl recomand pentru că:

– Preț foarte accesibil (comparabil cu se se practică în zonă, este cel mai ieftin);
– Calitate (lucrează cu materie primă adusă din Cernăuți, cleiul ține foarte mult, flecurile și pingelele pot fi de diferite texturi, mărimi, trainice/cusături, capse, găici impecabil realizate/înlocuiri închizători, catarame, berete, fermoare/îndreptări tocuri);
– Rapiditate în execuție;
– Este un om cumsecade, amabil, civilizat, foarte muncitor.

A intrat ucenic la o calfă în adolescență, a făcut trei ani o școală de meserii (profesională) la Craiova și a muncit o viață la fosta Cooperativă Meșteșugărească din Vatra Dornei. Îi place foarte mult ceea ce face. Nu caută să se îmbogățească, nu practică tarife preferențiale, nu crește prețul în funcție de „hainele clientului”, vrea doar să trăiască decent. Face parte dintr-o breaslă pe cale de dispariție, de aceea astfel de meșteri trebuie prețuiți și recomandați.

Program: 08:00-17:00, telefon: 0742.117.173 (Nicușor Ani)

Personal, am fost extrem de mulțumită, pantofii mei arătând ca noi după ce mi i-a reparat, iar ceea ce am apreciat cel mai mult este că nu mi-a modificat prin noile flecuri înălțimea tocului, neafectând comoditatea, că mi i-a adus la mărimea adecvată prin lărgirea pe calapod. Deja am fost în repetate rânduri la dumnealui, mai ales că îmi găsesc greu încălțăminte, port număr intermediar, iar de fiecare dată rezultatul a fost peste așteptări.

Mereu are flori în atelier, a reparat încălțăminte gratuit pentru oameni foarte săraci, nu se plânge niciodată, nu este un om intruziv și pisălog, iar dacă vreodată vorbește despre sine, amintește doar despre cele două fete pe care le are.

„Am muncit pentru ele, uneori doar pentru ele, le-am purtat mereu îmbrăcate frumos, curat, le cumpăram cele mai frumoase haine și pantofi”, declară Nicușor Ani.

„Atunci când îți iese lucrarea bine, când este clientul mulțumit și vine să îţi spună lucrul ăsta, că i-ai pus tocuri, că i-ai înlocuit talpa, îți crește inima. Atunci când clientul e mulțumit, când te întâlneşti cu el pe stradă şi îţi mulţumește, continui să crezi în munca ta și în ceea ce faci”.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.