Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Ministerul Energiei a autorizat construirea magistralei de gaz metan Pojorâta-Vatra Dornei

Construirea conductei de transport de gaze naturale dintre Pojorâta și Vatra Dornei a fost autorizată vineri, 2 august 2019, de către Ministerul Energiei al României. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că joi a avut loc o întâlnire de lucru între specialiștii din cadrul Consiliului Județean Suceava și cei ai Transgaz, în cadrul căreia s-a finalizat documentația necesară pentru autorizarea construcției.

„Am lucrat timp de trei zile la ultimele documentații pentru a le pune la dispoziție tot ce au avut nevoie”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că, după ce Guvernul României a declarat, luna trecută, proiectul ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale, „procedurile s-au simplificat” și s-a putut obține autorizația de către Transgaz. Valoarea estimată a investiției în magistrala cu o lungime de 26 de kilometri este de 27,3 milioane de lei și are termen de realizare 36 de luni.

Conducta de transport de gaze naturale dintre Pojorâta și Vatra Dornei face parte din proiectul „Suceava, utilități și mediu la standarde europene”. Aceasta a fost preluată în anul 2010 de către Transgaz, iar tronsonul de conductă dintre Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, în lungime de 35,6 kilometri, a fost reproiectat în conformitate cu normele tehnice în vigoare și cu situația obiectivelor existente în teren.

Într-o prima etapă, în anul anul 2017 a fost pus în funcțiune tronsonul de conductă de la Câmpulung Moldovenesc la Pojorâta, în lungime de 9,28 de kilometri. De atunci și până acum s-au modificat normele tehnice de proiectare, astfel încât acum proiectul tehnic include și detaliile tehnice specifice tronsonului dintre Pojorâta și Vatra Dornei.

Municipiul Vatra Dornei, cu o populație de aproape 17.000 de locuitori, are centrală pe rumeguș și în fiecare iarnă se confruntă cu probleme în furnizarea energiei termice către populație și agenții economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.