Știrile zilei de4 decembrie 2023

Guvernul a aprobat HG prin care proiectul magistralei de gaz spre Vatra Dornei a fost declarat de importanță națională

Reacții:

– Gheorghe Flutur: „Salut decizia care vine târziu, dar este foarte necesară pentru Dorna”;
– Ilie Boncheș: „Sper ca odată cu această hotărâre să scăpăm de tot ghinionul pe care l-am avut cu aducțiunea de gaz spre Vatra Dornei”.

Guvernul României a adoptat, miercuri după amiaza, 3 iulie 2019, o Hotărâre de Guvern prin care declară proiectul de investiții „Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale”, ca soluție pentru a rezolva problema terenului aferent investiției.

Soluția a fost propusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în urmă cu câteva luni: „În ședința de Guvern din această după amiază, Hotărârea de Guvern referitoare la declararea de importanță națională a conductei de gaz metan spre Vatra Dornei a trecut”, a declarat Gheorghe Flutur. El a salutat această decizie a Guvernului.

„Salut această decizie care vine târziu, dar este foarte necesară pentru Vatra Dornei”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că urmează să fie emisă autorizația de construire de către Ministerul Energiei, iar apoi Transgaz urmează să înceapă lucrările cu toate forțele pentru a ajunge gazul natural și la Dorna.

La rândul său, primarul Ilie Boncheș s-a arătat optimist în ceea ce privește accelerarea etapelor finale ale acestui proiect: „Sper ca odată cu această hotărâre să scăpăm de tot ghinionul pe care l-am avut cu aducțiunea de gaz spre Vatra Dornei și etapele finale ale proiectului să fie urgentate”.

Lucrările la conducta magistrală Frasin – Vatra Dornei, pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei, cu o lungime de 33 de kilometri, au fost începute de Transgaz în anul 2003 și s-a lucrat pe o distanță de 9,2 kilometri, după care au fost stopate din cauza problemelor legate de traversarea fondului forestier, teren care este în litigiu între RNP Romsilva și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *