Fluizii Roji: nea Ilie Boncheș și mandatul de după trecerea în… neființă

Cică Ilie Boncheș, primărelu’ nostru, singurul căruia i se atribuie apelativul de „nea” în fostul oraș stațiune, un fel de „sir” mioritic, care, într-o ligă superioară îi include și pe „Nea Nelu”, „Nea Gigi” și „Nea Piți”, ar pleca din „pole position” la alegerile viitoare, conform celor care i-au câștigat două mandate pănă acum. Deși aflat într-o scădere vertiginoasă de imagine, ar lua oricum un 30% (de la 57% în anul 2016) și că „doar dacă moare nu câștigă alegerile”.

Ca de fiecare dată, Fluizii Roji au păreri diferite față de cei care conduc (cu adevărat) orașul. Chibițeala de mai sus nu face altceva decât să-i diminueze din capacitățile lui Boncheș, jignind totodată și electoratul dornean, electorat care ne-a surprins mai tot timpul cu aleasa nepricepere de a vota. Iar când spunem asta, noi credem că atât nea Ilie, cât și votanții dorneni pot trece la un alt nivel, acesta putând câștiga alegerile chiar și mort fiind.

Cei din generația Fluizilor Roji își amintesc filmul „El Cid” („Cidul”) cu Charlton Heston, dar mai ales momentul în care spaniolii, de frica maurilor care asediau cetatea, îl leagă de cal pe regele mort, iar după ce se deschid porțile cetății, dușmanii fug care-n-cotro, nevenindu-le să creadă că regele mort este… viu.

Așa că cei care vor să-și prelungească șederea în fruntea orașului să nu fie îngrijorați că nea Ilie ar putea da ortul popii, iar ca urmare puterea să intre pe mâinile altcuiva. De la „Cidul” și până la „Stăpânul Inelelor”, morții au mai câștigat războaie, așa că de ce n-ar fi și la noi la fel, mai ales că trăim în țara unui Ev Mediu perpetuu din punct de vedere religios, pupăm hoituri la greu, mergem în genunchi în jurul locurilor sfinte, dar le amestecăm pe toate și cu horoscopuri și superstiții băbești.

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *