Primari de top: Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei

La momentul actual, pentru domnul Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, una dintre realizările cu care se mândrește o reprezintă obținerea de către comuna pe care o conduce a statutului de Stațiune Turistică de Interes Local. Această realizare este, fără îndoială, un important pas pe care l-a făcut înainte comuna Poiana Stampei.

Spre meritul său, domnul Viluț Mezdrea este un om echilibrat, matur și responsabil, iar faptul acesta l-a adus în situația de a înțelege că nici pe departe lucrurile nu se pot opri aici, ci dimportivă, căci noul statut al comunei este onorant, dar obligă la eforturi suplimentare în direcția dezvoltării, iar lucrul acesta va avea o finalitate palpabilă în condițiile în care eforturile vor fi conjugate din partea tuturor, și mă refer aici la primar, consilieri locali, angajații primăriei și simplii cetățeni.

Prin ceea ce a făcut până acum ca primar al comunei Poiana Stampei, domnul Mezdrea a demonstrat cu vârf și îndesat că este un adevărat profesionist pe tărâm administrativ, domnia sa fiind un demn continuator al domnului Elisei Todașcă și, din fericire, are capacitatea necesară de a-și depăși prin rezultate predecesorul de la cârma comunei.

Este de urmărit frumoasa și pozitiva rivalitate dintre comunele Dorna Candrenilor și Poiana Stampei, care sunt păstorite de doi foarte buni prieteni, și mă refer aici la domnii Dănuț Candrea și Viluț Mezdrea, ei fiind dispuși oricând să-și acorde, la nevoie, sfat și ajutor. Adversar al izolării neputincioase, domnul Viluț Mezdrea dorește continuarea la nivel superior a colaborării comunei pe care o conduce cu vecinii lor de pe Valea Bârgaielor din județul Bistrița Năsăud, cu atât mai mult cu cât între ele se află Castelul Dracula, care de foarte mult timp este un important punct de atracție turistică.

Născut și crescut în comuna Poiana Stampei, domnul Viluț Mezdrea dă dovadă de un adevărat patriotism local în condițiile în care face tot ceea ce este omenește și legal posibil, astfel încât cât mai mulți tineri din comună să nu o părăsească, iar dintre cei care au făcut-o deja, cât mai mulți să se întoarcă, și de aceea are în plan, pe de o parte, construirea unui bloc de locuințe pentru ei, iar pe de altă parte atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă la Turbăria din Poiana Stampei și la cariera din Dornișoara.

Dar și la segmentul de cale ferată Dornișoara – Vatra Dornei, pe care și-o dorește reactivată atât pentru transportul turbei, cât și pentru relansarea turismului în zonă prin introducerea mocăniței, cu atât mai mult cu cât există potențiali investitori care sunt dispuși să facă ceva concret, iar un alt motiv pentru care primarul Viluț Mezdrea își dorește să fie cât mai mulți tineri la Poiana Stampei fiind riscul pierderii unor fonduri europene.

Bunele intenții ale primarului riscă să nu aibă finalitatea dorită din motive independente de voința sa, în condițiile în care, după aderarea României la Uniunea Europeană, migrarea forței de muncă a devenit un fel de sport național, iar din acest punct de vedere comuna Poiana Stampei nu poate fi o excepție, dar cum întotdeauna speranța moare ultima, primarul Viluț Mezdrea crede că cei care au plecat din comună se vor întoarce cu bani pe care să-i investească în economia locală.

Un alt proiect important pe care îl regăsim la Poiana Stampei este de natură medicală și mă refer în mod concret la un dispensar și un cabinet stomatologic cu utilare modernă, o farmacie, dar și două apartamente pentru cadrele medicale care vor lucra aici. Pe plan spiritual, se apropie de final construcția Bisericii Ortodoxe și se speră că la data de 21 iulie 2018 va avea loc slujba de sfințire în prezența ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Domnul Viluț Mezdrea este un primar tânăr și energic și prin ceea ce a făcut până acum în comuna Poiana Stampei a demonstrat cu prisosință că, în modul cel mai natural cu putiință, este un exemplu demn de urmat pentru alți colegi de-ai săi, iar rezultatele vorbesc de la sine. Mă opresc aici, cu precizarea că voi reveni la momentul potrivit cu alte realizări notabile ale competentului edil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *