În Republica lu’ Larionescu, Asociația Nr. 1 din Dorna, și hotărârile judecătorești sunt opționale

La Asociația Nr. 1 din Vatra Dornei, „Republica Larionescu”, nu se respectă nici hotărârile instanțelor de judecată. Astfel, Sentința Civilă nr. 178/27.02.2018 obligă pârâta, Asociația de Proprietari Nr. 1, cu sediul în Vatra Dornei, să răspundă reclamantului, adică subsemnatului Silviu Aroneț, „la solicitările scrise ale acestuia înregistrate la pârâtă sub nr. 1221 din 21.02.2017 și 1225 din 20.03.2017”.

Cum asociația nu a formulat recurs la acțiune, sentința a devenit definitivă și executorie la data de 16 aprilie 2018. Am adresat o cerere președintelui Asociației Nr. 1, înregistrată sub nr. 1364/23.04.2018, prin care am cerut ca în termen de trei zile de la depunerea cererii să primesc răspunsurile solicitate. Nu am primit decât 20 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Nici un altfel de răspuns.

De fapt timpul lor, al președintelui Larionescu și a staff-ului domniei sale, a expirat de mult. A trecut mai bine de un an de la depunerea contestației (21 februarie 2017), mai mult de o lună de la comunicarea Sentinței Civile 17/2018 și, iată, mai mult de trei zile acordate pentru răspuns. Nici o reacție din partea acestora.

Reamintesc cititorilor că toată tărășenia a plecat din luna februarie 2017 când s-a afișat lista cheltuielilor pe luna ianuarie 2017, în care cifrele reprezentând „cota indiviză” s-au ridicat la 31 lei/ap., iar „pierderile apă rece” la 5,82 lei/ap. Am contestat sumele respective și am cerut explicații asupra lor, conform legilor în vigoare, prin Contestația nr. 1221, depusă la Asociație la data de 21 februarie 2017.

Ulterior s-a constituit o echipă de control formată din administratorul Gruia Horobeț și instalatorul Vasile Bacer – de ce nu și un reprezentant de pe scară? – care au verificat contoarele din blocul D23, de pe strada Unirii, nr. 88, însă rezultatele acestui demers nu au fost făcute publice.

Am adresat o cerere în acest sens în data de 20 martie, înregistrată sub nr. 1225. Între timp am scris mai multe articole în Monitorul de Dorna, însă acestea nu au trezit conștiințele celor vizati. În paranteză fie spus, noi, cei din blocul 23, am fost „copii mici” la ce s-a întâmplat în iarna 2016/2017 și, mai ales, în iarna care a trecut (2017/2018) la nivelul asociației: „cote indivize” de 40-60-90, chiar 120 lei/ap., și nu doar într-o singură lună, ci lună de lună, cheltuieli care au adus oamenii la disperare.

După ce am văzut că la Asociația Nr. 1 legile sunt respectate doar dacă le sunt lor favorabile și că demersurile mele au rămas fară răspuns, m-am adresat instanței de judecată pentru ca aceasta să-i oblige pe respectivii să dea curs cererilor mele. Astfel, în data de 17 mai 2017 m-am adresat Tribunalului Suceava, Secția Comercială și de Contencios Administativ și am solicitat rezolvarea conflictului dintre mine și Asociație.

După ce dosarul a fost judecat la Câmpulung Moldovenesc, acesta s-a finalizat, după aproape un an, prin Sentința Civilă, rămasă definitivă și executorie, nr. 178/27.02.2018. În tot acest timp, președintele și administratorul au tăcut cu încăpățânare, refuzând orice răspuns la întrebările formulate. Ei au tăcut, dar hârtiile au vorbit și și-au spus povestea lor. Au arătat clar cine a furat energie termică, cum și cine i-a acoperit.

Documentele își spun povestea lor, doar că acestea trebuie citite și înțelese corect. Așa că putem spune că în această partidă, ca să vorbim în termeni sportivi, până acum a fost doar încălzirea, jocul de abia acum începe. Aparent cercul s-a închis: există o sentință a unei instanțe de judecată pe care Dorin Larionescu refuză să o pună în aplicare. Că doar așa „vrea mușchii lui”! Cine, ce o să-i facă? Doar e președinte și președinții au imunitate, nu?

Ei bine, nu! Nerespectarea unei hotărâri judecătorești duce cauza în penal. De acum nu vor trebui să-mi răspundă mie, îi va întreba procurorul. Iar la Parchet răspunsurile nu sunt opționale! Cum de fapt nu sunt nici în relațiile dintre oameni, fie ei președinți sau membri. Mai ales când președinții sunt plătiți din banii membrilor Asociației.

1 comentariu publicat:

  1. Anonim

    Hoți cu burțile pe munca noastră. Să fie dați afară! Poate mai sunt și alții care vor să muncească „cinstit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.