Fluizii Roji: primărelul și starea de Nirvana

Fluizii Roji par să-l împiedice pe primărelul nostru să atingă starea de sfințenie, Nirvana, sau alte stări ale ființei care i-ar permite să-l facă să meargă chiar și pe apă. Pentru simplul motiv că omul ne urăște, am tras concluzia că starea de grație ce numai iubirea universală ți-o poate da, n-o mai poate atinge.

Legat fiind de cei care-l ironizează după fiecare derapaj de comportament sau de limbaj, acesta se vede nevoit să-și accepte condiția umană decăzută, aceea de a fi legat prin ură de cineva. Vizibil deranjat de Fluizii Roji, omul nu se mai oprește din gângurit, fiecare cuvânt scris sau rostit punându-l la grele cazne interioare.

Când i-au auzit urechile c-am spus într-un interviu că „Primăria este a oamenilor”, zicere ce într-adevăr ne aparține, l-au și luat nădușelile. Astfel, de la tras de concluzii halucinante de genul „Nu scapă nicio ocazie băieții ăștia să mă jignească sau să mă umilească” și până la aluzii fel de fel, omulețul nostru n-a ratat nimic.

Dacă replica de mai sus e jignitoare, atunci ne-ntrebăm cum se raportează musiul la administrația publică, la oameni, la funcția pe care vremelnic o ocupă? Păi a cui e? A matale? Ți-a lăsat-o primarul Deac moștenire? Unde-i jignirea? Sau ai făcut mata o obsesie pe noi și te aprinzi la fiecare cuvințel?

Sau poate că primăria aparține „Frăției Zărului”, iar dornenii nu știu. Sunt 10 ani acuși de când ne urăști de moarte pe motiv că ți-am pierdut noi alegerile. Nu zău? Chiar așa? Păi domnucule, ai uitat că și noi, cu trustul nostru, te-am dus în turul doi?

Uitat-ai cum îți dădeam (doar matale) întrebările cu o zi înainte de interviuri? Mai ales alea de la mesele rotunde. Că deh, rugă ne trimise vărul matale: „Ajutați-l să nu se facă de rușine!”. Și așa am și făcut! Rușinea a stat departe de tine c-am avut noi grijă. Ba mai mult, rampă de lansare ți-am fost pentru următoarele alegeri.

Nu obosești să te tot plângi că articolul „Gluma se îngroașă”, scris după turul întâi, ți-a pierdut 800 de voturi? Cât de departe era Dorna dacă erai tu la al treilea mandat acum, nu? Păi se vede unde e după unul-jumate: pe NICĂIERI! Ce-ar putea să te răcorească acum?

Spune, că-ncepe să ne sictirească gândul că cineva ne transmite atâta energie negativă. O ploaie de gloanțe vânătorești în redacția noastră? Te-ar calma? Măcar de-ai fi arab, iar noi Charly Hebdo. Dar nu suntem și asta pentru că noi suntem mult mai rafinați decât mazacii ăia, iar arabii sunt oameni cu frică de Dumnezeu.

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

1 comentariu publicat:

  1. Bucovineanul

    Pamflet, pamflet, dar oare de ce au intrat în uitare ingineriile financiare dubioase ale primărelului care mai că a dus Primăria în faliment? „Meșterul” Moraru, care a dus MinBucovina într-un faliment, și IMR-ul se pare. Sau îi omul de paie al celor care au căpușit și Primăria Dornei și MinBucovina. Iar voi l-ați scăpat printre degete! Oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *