Știrile zilei de6 decembrie 2023

Proiecție de gală a filmului românesc „Un pas în urma serafimilor”, la Vatra Dornei

Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale acestui an, „Un pas în urma serafimilor” (2017) se va bucura de o proiecție specială la Vatra Dornei. Astfel, sâmbătă, pe 7 octombrie, la două săptămâni după lansarea la nivel național, regizorul și scenaristul Daniel Sandu, împreună cu „serafimii” Ștefan Iancu, Cristian Bota și Ștefan Mihai se vor afla la Casa de Cultură „Platon Pardău” pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, autografe și fotografii, organizate imediat după proiecția filmului.

Evenimentul este coordonat la nivel local de către Orion FM, radioul din Țara Dornelor fiind în ultimii ani „vinovat” și de organizarea unei alte proiecții speciale, în prezența premiului Ursul de Aur, a filmului românesc „Poziția copilului”.

fotografie via Raftul cu Filme

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent în vârstă de 15 ani, care își dorește să devină preot și intră într-un seminar ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi problemă.

Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv și un profesor laic viclean, corupt și fără scupule, studenții învață că minciuna, furtul, trișatul, jocurile de noroc și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească la perfecție pentru a rezista în seminar.

Din distribuția filmului fac parte, pe lângă „serafimii” ce vor fi prezenți la Vatra Dornei (Ștefan Iancu, Ștefan Mihai și Cristian Bota) și celebrul Vlad Ivanov, Ali Amir, Alfred Wegeman, Nico Becker, Ilie Dumitrescu Junior, Marian Popescu și Radu Botar. Producătorii filmului sunt Ada Solomon și Ioana Drăghici.

Biletele pentru proiecția de la Vatra Dornei costă 10 lei per persoană și se pot cumpăra de la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, precum și la intrarea în sală înainte de spectacol.

1 comentariu publicat:

  1. Daniel

    Da, foarte interesant! Îmi doream să vad filmul, dar a fost programat sâmbăta când marea majoritate avem treburi casnice sau mai puțin casnice. Dacă îl programați duminică după Sf. Liturghie era excepțional și ați fi avut și mai mulți spectatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *