Sportivul veteran Ion Candrea, medalie de argint în proba de 10.000 de metri la un concurs din Bulgaria

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 22-24 septembrie 2017, orașul Stara Zagora, din Bulgaria, a găzduit ediția anului 2017 a evenimentului sportiv Balkan Masters Athletics Championships, o competiție organizată de Bulgarian Masters Federation și municipalitatea orașului Stara Zagora. La concurs au luat parte mai mulți români, printre care s-a numărat și Ion Candrea din Iacobeni, în vârstă de 49 de ani.

Bucovineanul a luat startul probei de 10.000 de metri pe pistă la categoria de vârstă M45. Înainte de start erau înscriși pentru această probă șapte atleți, și anume trei români, trei greci și un muntenegrean, însă la linia de pornire s-au prezentat doar patru sportivi.

La finalul probei, Ion Candrea a terminat cursa pe locul al doilea, câștigând astfel medalia de argint cu un timp de 38 de minute, 1 secundă și 90 ms. Primul loc a fost adjudecat de Manolis Magafourakis, din Grecia, cu timpul de 37 de minute, 30 de secunde și 77 ms.

Locul al treila a fost ocupat de românul Csiszer Csongor cu un timp de 38 de minute, 16 secunde și 82 ms. Locul al patrulea, și ultimul, a fost câștigat de Veselin Petrusic, din Muntenegru, cu timpul de 39 de minute, 18 secunde și 32 ms. Înainte de participarea la Balkan Masters Athletics Championships din Bulgaria, Ion Candrea a alergat în cadrul Maratonului Cetății Suceava, acolo unde a reușit să se impună în proba de cros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.