Știrile zilei de9 decembrie 2023

Scandalul magaziilor: consilierii locali au uitat că sunt filmați

Seria de articole „Scandalul magaziilor”, care a pus pe jar comunitatea orașului Vatra Dornei, merge mai departe. Astăzi apare partea a treia, care prezintă ședința de Consiliu Local în care s-a aprobat bugetul local. Vezi aici materialul VIDEO de la ședința de Consiliu Local:

Primele două episoade din seria „Scandalul magaziilor” pot fi citite aici:

Primăria Vatra Dornei dă o țeapă de peste 1 miliard de lei unui constructor dornean?
Tirel Romanică, fost consilier local, explică cum două magazii construite ilegal au fost trecute la decontare în bugetul din 2017

4 comentarii publicate:

  1. Anonim

    Nu este obligatoriu să se facă achiziția prin SEAP. Se poate proceda la achiziție directă prin consultarea agenților economici și alegerea raportului preț/calitate considerat potrivit. Este nevoie de minim 2 oferte. De asemenea este necesară o notă justificativă care să explice de ce achiziția a fost făcută în afara SEAP, iar aici trebuie ca prețul să fie mai bun decât cele din acest portal sau ca lucrarea dorită să nu fie identificată pe SEAP. Așadar primul pas ar fi depunerea a minim 2 oferte de la 2 agenți economici. Oferta aleasă să prezinte un contract de proiectare și deviz de lucrări, iar în următoarea fază se poate vota în CL.

  2. bucovineanul

    O glumă totală! Ce să mai depui oferte pentru o lucrare „gata executată” fără niciun fel de respectare a legalității? Cum naiba să mergi mai departe când, bune pentru că probabil trebuiau, lucrările au fost executate ILEGAL. Ședința… o glumă de circ BUSH, organul de conducere al unui oraș care seamănă mai degrabă cu circul decât cu seriozitatea, și așa cum arată așa arată și orașul. O mizerie! Mergeți, oameni buni, pe la alții să vedeți ce trebuie să faceți pentru amărâții de dorneni. NU conduceți un „butic”, ci un oraș.

  3. Anonim

    Dacă nu se pretinde o sumă de bani? Poate este o donaţie! În acest caz nu ar mai trebui nici o documentaţie. Probabil au un contract de donaţie. Eu cred că nu e nimic greşit la mijloc. Aştept cu nerăbdare să vedem soluţionarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *