Tibi Ușeriu a câștigat pentru a doua oară la rând cel mai greu maraton din lume!

Sportivul Tibi Ușeriu a ales să participe și în anul 2017 la competiția de alergare 6633 Arctic Ultra, care se numără printre cele mai dificile concursuri de acest gen din lume, cu toate că în anul 2016 a câștigat detașat evenimentul de la Polul Nord. Tibi Ușeriu a reușit să câștige pentru a doua oară la rând una dintre cele mai dificile curse existente, trecând linia de sosire după 566 de kilometri, la Tuktoyaktuk, la orele 01:25 (09:30 ora României).

Organizatorii evenimentului au transmis live pe Facebook trecerea de finish a lui Tibi Ușeriu, după cei 566 de kilometri parcurși prin frigul de la capătul lumii, însă înregistrarea nu a mai putut să apară online din cauza frigului, care afectează majoritatea tehnologiilor cu care suntem obișnuiți. „Asta se întâmplă când afară sunt -36 de grade şi încerci să transmiţi live cu un iPhone! Tibi a trecut linia de sosire la ora 01.25! Urmează şi fotografiile şi raportul final în curând”, au anunţat organizatorii maratonului online.

„Mă bucur că am terminat. M-o luat medicul în primire, să îmi facă picioarele că no, n-arată prea bine. Dar în rest îs ok. Le mulțumesc tuturor care au urmărit cursa asta. O fost o cursă foarte interesantă, dar m-am lămurit de niște lucruri aicea. O fost o cursă mult mai grea decât anul trecut și nu credeam că se mai termină”, a declarat Tibi Ușeriu imediat după ce a trecut linia de sosire.

La ediția 2017 a evenimentului 6633 Arctic Ultra au luat parte 23 de concurenți din 12 țări, 14 dintre aceștia fiind la prima participare. O mare parte dintre concurenți au abandonat pe parcurs, însă Tibi a dorit să ducă la bun sfârșit întreaga cursă.

Tibi Ușeriu a luat startul pe 10 martie, iar după o săptămână cu vânt tăios, un frig inimaginabil și fără prea mult somn a reușit să câștige pentru a doua oară consecutiv una dintre cele mai grele competiții ultra de pe planetă. A devenit astfel primul concurent din istoria competiției care atinge această performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *