Primarul din Vatra Dornei vrea un utilaj de spart gheața pentru a evita inundațiile

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat luni, 7 februarie, pentru Digi24, că inundațiile produse în ultimele două zile pe raza municipiului ar fi putut fi evitate dacă Primăria Vatra Dornei ar fi avut în dotare un utilaj de spargere de gheață și de deblocare a cursurilor de apă Bistrița și Dorna. În zilele de 5 și 6 februarie, municipiul s-a confruntat cu inundații după ce cursurile celor două râuri au fost blocate de gheață.

Ilie Boncheș, primarul orașului Vatra Dornei, a dorit și în trecut un astfel de utilaj, prin intermediul fondurilor europene, însă nu a reușit să ducă această idee la final din cauză că fondurile de finanțare pentru exercițiul bugetar 2014-2020 nu au fost deblocate. Conform declarațiilor primarului, citate de Agerpres, în alte țări există utilaje cu brațe lungi care sunt folosite, de pe mal, pentru a sparge gheața din mijlocul apei.

fotografie via desteptarea.ro

Primarul susține că majoritatea proprietarilor ale căror gospodării au fost inundate de ape au încheiate polițe de asigurare obligatorii. Ilie Boncheș a făcut apel la Prefectura Județului Suceava pentru a evalua cât mai curând pagubele produse, astfel încât oamenii din Vatra Dornei să fie despăgubiți.

Pe raza municipiului Vatra Dornei, conform Primăriei, câteva zeci de case, anexe și curți au fost inundate de apa provenită din râurile Bistrița și Dorna, după ce aglomerările de gheață au umplut cursurile de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *