Știrile zilei de9 decembrie 2022

Vatra Dornei va găzdui „Tabăra de iarnă”, o competiție națională de GO

În perioada 6-12 februarie 2017, în municipiul Vatra Dornei se va desfășura „Tabăra de Iarnă”, în cadrul căreia vor avea loc o serie de concursuri ale sportului imperial al minții. La acestea participă jucători din toată țara, fără nicio restricție de vârstă sau rang.

Principalele puncte de atracție din program sunt Campionatul Național feminin, Campionatul Național de perechi, Campionatele Naționale 9×9 și 13×13, cantonamentul lotului național de juniori și Trofeul „FRGO Junior”. Festivitatea de deschidere va avea loc luni, la orele 19:00, la Hotel Călimani, care va găzdui desfășurarea tuturor competițiilor programate. Organizatorii taberei sunt Federaţia Române de GO, GoVest Oradea și comunitatea jucătorilor de go din Vatra Dornei.

Conform organizatorilor, la competiție vor lua parte circa 100 de persoane din toată țara, printre care se vor număra foști și actuali campioni naționali și europeni, vârfurile României, dar și tineri pasionați de acest sport. Activitățile din cadrul „Taberei de Iarnă” se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, începând cu ziua de luni, 6 februarie.

Trofeul „FRGO Junior” se dispută pe parcursul a trei zile: luni, prima rundă, la orele 17:00, marți trei runde, începând cu orele 09:00 și miercuri ultimele două runde, iar festivitatea de premiere va avea loc tot miercuri, la orele 17:00. Câștigătorii Trofeului „FRGO Junior”, la fiecare categorie de vârstă, vor primi sprijin financiar din partea Federaţiei Române de GO pentru participarea la Campionatul European de la Grenoble, 18-20 februarie, 2017.

Campionatele Naționale feminin și de Perechi se vor desfășura în următoarele zile și, pe parcursul întregii săptămâni, toți participanții pot lua parte la două concursuri open dedicate memoriei lui Dan Cucu și Viorel Arsinoaia, care au adus contribuții importante la dezvoltarea goului în România.

Printre participanți îi remarcăm pe juniorii Ștefan Rotăriță, Alexandru Pitrop, Elian Grigoriu, frații Darius și Denis Dobraniș, Gabriela-Viorica Vlad și Ionuț Arșinoaia, pe Sorin Sora, președintele FRGO și pe dornenii Cristian Pop, deținătorul celor mai multe titluri de campion național al României, și Cătălin Țăranu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *