Clubul Copiilor Vatra Dornei, pe locul întâi la Festivalul Național al Sporturilor de Iarnă

Între 29 ianuarie și 1 februarie, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe a organizat, în stațiunea Șugaș Băi, Festivalul Național al Sporturilor de Iarnă, Trofeul GERAR, ajuns la ediția a șaptea. Concursul este inclus în Calendarul Activităților Eucative Naționale al Ministerului Educației și Cercetării Științifice. La acesta au participat peste 80 de copii de la 12 palate și cluburi ale copiilor din zece județe, dar și de la Palatul Național al Copiilor București.

clubul_copiilor

Participanții au concurat la categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani și 11-12 ani, probele evenimentului fiind slalom uriaș, slalom special, slalom paralel și traseu aplicativ în echipă. Lotul micilor schiori dorneni, antrenați de prof. Ionel Nemeș, însoțiți de prof. Vasile Moroșan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, a fost alcătuit din Florescu Diana, Sara Moroșan, Rareș Hinți (categoria 5-6 ani), Rareș Tcaciuc (categoria 7-8 ani), Andreea Florescu și Codruț Bulichi (categoria 9-10 ani). Timpii realizați au fost foarte buni, toți copiii din Vatra Dornei reușind să ocupe primele poziții ale clasamentelor, și anume:

– Diana Florescu: locul întâi la slalom uriaș și slalom special și locul al II-lea la slalom paralel;
– Sara Moroșan: locul întâi la slalom paralel și locul al II-lea la slalom uriaș și slalom special;
– Rareș Hinți: locul întâi la slalom uriaș și slalom special și locul al II-lea la slalom paralel;
– Rareș Tcaciuc: locul al III-lea la slalom special, locul al II-lea la slalom uriaș și slalom paralel;
– Andreea Florescu: locul al IV-lea la slalom special si slalom uriaș și locul al III-lea la slalom paralel;
– Codruț Bulichi: locul întâi la toate cele trei probe.

La traseul aplicativ, Andreea Florescu și Codruț Bulichi s-au clasat pe locul III.

Trofeul GERAR 2015 a fost câștigat de catre Clubul Copiilor Vatra Dornei, ca urmare a evoluțiilor excelente la toate probele a micilor, dar inimoșilor, schiori dorneni. Locul al doilea a fost obținut de Palatul Național al Copiilor București, pe locul al treilea clasându-se Palatul Copiilor Miercurea Ciuc. Mențiuni au fost acordate pentru Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Palatul Copiilor Brașov, Clubul Copiilor Sinaia și Clubul Copiilor Întorsura Buzăului.

Este un rezultat deosebit pentru Clubul Copiilor Vatra Dornei și, în special, pentru cercul de schi alpin, rezultat care confirmă dăruirea și atenția acordată de către tânărul profesor Ionel Nemeș activității pe care o desfășoară. O contribuție importantă la obținerea acestor rezultate a adus-o colaborarea foarte bună cu părinții și implicarea acestora în derularea activităților din cadrul cercului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *