VIDEO: Cupa Mondială de Sanie: România, locul trei la echipe și locul nouă la dublu!

Locul al treilea în proba pe echipe pentru România

Echipa României a obținut un rezultat istoric în proba pe echipe, în cea de-a cincea etapă a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală, găzduită de stațiunea montană Vatra Dornei, obținând locul al treilea, cu un timp de 4:31:79. Rezultatul este cel mai bun din istoria saniei pe pistă naturală românești. Proba pe echipe semnifică trei coborâri, cele de feminin, masculin și dublu, ale căror timpi se adună la final, țara noastră fiind reprezentată de sănierii Nicoleta Burlui, Ciprian Tăzlăoanu, Cosmin Codin și Mihăiță Coubiș, cei doi din urmă formând dubloul de sanie al României.

sanie_1

echipa României, locul al III-lea (foto Ciprian Pardău)

Echipa Rusiei, formată din sportivii Lavrentyeva Ekaterina, Kovshik Stanislav, Egorov Aleksandr și Popov Petr, a urcat pe cel de-al doilea loc, cu un timp cumulat de 3:51:92, în timp ce primul loc al probei a fost adjudecat de echipa Italiei, cu un timp de 3:50:69, echipă formată din Lanthaler Evelin, Gruber Alex, Pigneter Patrick și Clara Florian. Proba pe echipe a numărat la start cinci națiuni, și anume România, Rusia, Italia, Germania și Austria, cele două din urmă abandonând cursa după accidentări suferite în timpul coborârilor.

România a obținut locul al nouălea în proba de dublu

Un rezultat bun a fost obținut de România și în proba oficială de dublu a celei de-a cincea etape a Cupei Mondiale, desfășurată în două manșe. Codin Alexandru Cosmin și Coubiș Ștefan au urcat pe locul al nouălea pentru țara noastră, trecând linia de final după un timp de 3:05:06.

Proba a fost câștigată de italienii Pigneter Patrick și Florian Clara, cu un timp de 2:38:91, locurile doi și trei fiind adjudecate de sănierii austrieci. Regensburger Christop și Holzknecht Dominik s-au clasat pe locul al doilea, cu un timp de 2:43:61, iar sănierii Brueggler Rupert și Angerer Tobias și-au adjudecat cel de-al treilea loc al podiumului, cu timpul de 2:43:61.

Pârtia din Vatra Dornei, cu cea mai bună gheață din sezonul de sanie 2014/2015

„Veteranul competiției de sanie pe pistă naturală din lume, în vârstă de 74 de ani, cel care conduce și în acest moment grupa FIL, a spus că la Vatra Dornei este cea mai bună gheață din sezonul acesta”, au fost cuvintele cu care directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Octavian Pungovschi, a început una dintre declarațiile de presă acordate pe parcursul celor trei zile de etapă mondială.

Întrebat care sunt concluziile referitoare la sănierii români, directorul CSI a spus la finalul evenimentului sportiv că ”Sănierii noștri s-au descurcat binișor. Din păcate, s-a accidentat unul dintre români, care are o tăietură care sperăm să nu fi atins vreun nerv”.

sanie_2

directorul CSI, Octavian Pungovschi (foto Ciprian Pardău)

„Traseul de sanie este unul excelent! Ne-am bucurat de o organizare excelentă, de la traseu și echipament tehnic, până la arbitri și oameni care au avut grijă ca gheața de la Vatra Dornei să fie cea mai bună din acest sezon de sanie”, a concluzionat Sorin Buta, președintele Federației de Bob și Sanie.

Cea de-a cincea etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală s-a ținut pe parcursul a trei zile pline de coborâri și momente spectaculoase, pe pârtia Bucovina din stațiunea Vatra Dornei, care a găzduit pentru al treilea an consecutiv un eveniment de talie internațională. La start s-au prezentat 11 națiuni, reprezentate prin echipele Italiei, Germaniei, Austriei, Marii Britanii, Rusiei, Bulgariei, Ucrainei și Noii Zeelande.

1 comentariu publicat:

  1. Anonim

    Felicitari celor care s-au ocupat buna organizare a acestui eveniment, de mare importanta pentru imaginea Romaniei!!!!
    Felicitari fotografului pentru fotografiile efectuate!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *