Știrile zilei de6 decembrie 2023

Gabriel Bularda și Paula Alina Vîntu, prezenți la o competiție de alergare montană organizată în Cehia

Sâmbătă, 25 iunie, în localitatea Janske Lazne din Cehia, a avut loc cea de-a 11-a ediție a WMRA International Mountain Running Youth Cup, eveniment sportiv dedicat fetelor și băieților cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, la care a participat și Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei cu doi sportivi, Gabriel Bularda și Paula Alina Vîntu.

gabriel_bularda_balcanice_bulgaria

Gabriel Bularda, legitimat la CSM Dorna, a luat startul probei de 4,7 kilometri în competiția găzduită de cehi. La finalul probei, dorneanul a avut cel mai bun timp dintre românii care au participat, trecând linia de finish pe poziția a cincea, imediat după un grup de patru sportivi.

În jurul kilometrului al treilea, Gabriel Bularda conducea proba, însă a fost ajuns din spate de un grup de șapte atleți din Turcia, care l-au incomodat, acesta căzând și pierzând timp prețios, fără să mai poată să recupereze.

Paula Alina Vîntu a luat startul probei de 2,7 kilometri, cu o diferență de nivel de 600 de metri. Sportiva legitimată la CSM Dorna a terminat proba pe locul al 39-lea. Gabriel Bularda și Paula Alina Vîntu au terminat pe locul al șaselea cu echipa României. La competiția organizată în Cehia s-au înscris 17 loturi naționale.

La finalul competiției, antrenorul celor doi sportivi dorneni, Cristian Prâsneac, a declarat pentru Monitorul de Dorna: „Sunt foarte încântat de rezultatul lui Gabriel Bularda, dar și de prestația lotului României. Paula Alina Vîntu a făcut o cursă bună, însă nu a fost ziua ei din păcate. Sperăm ca la competițiile următoare să facem o figură și mai frumoasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *