Andrei Dorin Rusu s-a calificat la Mondialele de Juniori I

Doi dintre sportivii Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, Claudiu Daniel Mihăescu și Andrei Dorin Rusu, au alergat în zilele de sâmbătă și duminică, 21 și 22 mai, în cadrul primei etape a Campionatului Național pentru Seniori, Tineret și Juniori I, competiție sportivă organizată de Federația Română de Atletism în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Argeș la Pitești.

Sportivul Andrei Dorin Rusu a reușit o performanță uriașă în cariera sa, reușind să își facă baremul pentru Campionatul Mondial de Juniori I și astfel să își asigure un loc la evenimentul sportiv de la Bydgoszcz, Polonia, între 19 și 24 iulie. Dorneanul a câștigat proba de 10.000 de metri după un timp de 30 de minute și 49 de secunde, baremul fiind de 31 de minute și 10 secunde.

Claudiu Daniel Mihăescu a luat startul în proba de 800 de metri, el fiind încă juniori II. A terminat cursa cu un timp de 1 minut, 57 de secunde și 11 sutimi, însă nu a reușit să se califice la Mondialele de Juniori I, limita baremului necesar fiind de 1 minut și 55 de secunde.

„Sunt foarte bucuros pentru performanţa lui Andrei, care şi-a făcut baremul pentru Mondialele de Juniori I, mai ales că este în primul an la această categorie de vârstă. Este o calificare istorică, şi asta având în vedere că Vatra Dornei nu are o pistă sintetică, iar acest lucru ne-a dezavantajat puţin faţă de ceilalţi adversari ce se pregătesc în fiecare zi pe o astfel de pistă. Sper ca săptămâna viitoare, la Cupa Primăverii de la Bucureşti, Claudiu Daniel Mihăescu să obţină biletele pentru Campionatul European de juniori II din Georgia”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *