Doar 10 cazuri înregistrate de Protecţia Copilului Vatra Dornei în 2013

primarie

Anul 2013, în comparaţie cu cel precedent, s-a dovedit a fi mai bun din punctul de vedere al numărului de cazuri înregistrate de către Protecţia Socială, în municipiul Vatra Dornei. Informaţia a fost oferită, în exclusivitate, pentru Radio ORION şi www.monitoruldedorna.ro, de către referentul Protecţiei Copilului în cadrul Primăriei Vatra Dornei, Mihai Henţ:

„În anul 2013, statistic vorbind, nu a existat o creştere semnificativă sau exagerată a numărului de cazuri de copii aflaţi în dificultate la Vatra Dornei. S-au înregistrat 10 cazuri de intrări noi în sistemul de protecţie al copilului. Altfel, s-au investigat mai multe situaţii şi s-au făcut evaluările iniţiale, dar soluţiile au fost ca aceşti copii să rămână în familiile lor; acestea fiind susţinute de către Protecţia Copilului, la rândul lor.”

Întrebat de către Mihai Cioată în ce situaţie se găsesc cele 10 cazuri înregistrate de către Protecţia Socială în anul 2013, Mihai Henţ a declarat că un copil a fost preluat de către un asistent maternal profesionist, doi minori din Vatra Dornei fac închisoare cu suspendare (sau libertate supravegheată) pentru săvârşirea mai multor fapte de natură penală, au fost preluate alte patru cazuri de minori cu handicap, iar alţi trei minori au fost plasaţi în instituţii.

În stadiul de monitorizare, la Biroul de Protecţia Copilui Suceava, există 126 de cazuri înregistrate de-a lungul anilor în municipiul Vatra Dornei.

1 comentariu publicat:

  1. claudiu prunean

    Defapt vroiam sa fac o sesizare asupra unei asa zise doamne care-si neglijeaza copii si se ocupa de prostitutie ,si pe net si prin zona VATRA DORNEI ,aceasta persoana se numeste Chiruta Gica Monica locuieste in str. Molidului,nr 17,racoleaza barbati prin intermediul unui joc numit Empire si-i hartuieste prin mesaje iar cu unii chiar se si intalneste ,ce educatie ar putea avea cei 2 copii ai doamnei daca o vad dezbracandu-se pe sckipe in fata barbatilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.