Andrei Leancă, premiat de municipalitate pentru performanţele sportive

leanca 1

Tânărul sportiv Andrei Leancă a fost premiat de către echipa de conducere a municipiului Vatra Dornei, reprezentată de către primarul Ilie Boncheş şi viceprimarul Nicuşor Cojocaru, pentru rezultatele excelente obţinute de acesta în anul 2013. Pe lângă cei doi, premierea a fost găzduită şi de antrenorul atletului dornean, prof. Cristian Prâsneac, dar şi de către preşedintele Clubului Sportiv Municipal Dorna, Mircea Rusu. Andrei a fost desemnat cel mai bun sportiv al C.S.M Dorna, primind un premiu de 1.000 lei și o Diplomă de Excelență.

„Din punctul de vedere al rezultatelor sportive, 2013 a fost un an bun pentru Clubul Sportiv Municipal Dorna – Vatra Dornei; concret, tinerii atleţi pregătiţi de către profesorul Cristian Prâsneac au obţinut 15 titluri de campion naţional prin Andrei Leancă, Claudiu Mihăescu, Paula Vântu și Iulian Simionescu. Sperăm că şi anul acesta rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.”, a declarat preşedintele C.S.M Dorna, Mircea Rusu.

Primarul municipiului, Ilie Boncheş, a ţinut să îl felicite şi să-i strângă mâna sportivului: „După zece ani de la înfiinţarea C.S.M Dorna, a apărut şi un performer de nota 10, pe care ţin să îl felicit din toată inima. De asemenea, şi pe antrenorul său, Cristian Prâsneac, şi pe toţi sportivii care aparţin clubului.”

leanca 2

Şi viceprimarul Nicuşor Cojocaru și-a exprimat speranța ca anul 2014 să fie unul care să îl întreacă în rezultate notabile pe cel pentru care a fost premiat Andrei: „Vreau să îl felicit şi să-i urez un 2014 cu rezultate cât mai bune şi, de ce nu, să ajungă campion european!”

Anul trecut, Andrei, care a împlinit 18 ani pe 30 noiembrie, a obținut titlul de campion național la alergare montană (Vatra Dornei), cros (Botoșani) și 10.000 m pistă (București), locul 1 la etapa de Cupă Mondială de alergare montană de la Ljubljana – Slovenia, locul 2 la etapa de Cupă Mondială de alergare montană din Leogang – Austria, la Campionatul Balcanic de Cros desfășurat la Belgrad – Serbia și la Campionatul Balcanic de alergare montană de la Poiana Brașov. Sportivul dornean și-a completat palmaresul pe 2013 cu un loc 3 (echipe) și 4 (individual) la Campionatul European de alergare montană de la Borovetz – Bulgaria și locul 6 la Campionatul Mondial de alergare montană din Polonia.

După cum am aflat de la prof. Cristian Prâsneac, antrenorul lui Leancă, „pentru anul 2014, obiectivele pentru Andrei sunt reprezentate de calificarea la Campionatul European de alergare montană de la Gap – Franța (7 iulie), Campionatul Mondial de 10.000 m – pistă de la Eugene – SUA (27 iulie) şi Campionatul Mondial de alergare montană din Arco di Trento – Italia (15 septembrie).”

Tot de la Prâsneac am aflat, în premieră, că anul acesta Vatra Dornei va găzdui, ca urmare a rezultatelor excelente obținute de către Andrei, precum și a organizării impecabile a cinci (dintr-un total de șase) ediții a Campionatelor Naționale de profil, Campionatul Balcanic de alergare montană. Astfel, pe 15 iunie, la Vatra Dornei, sunt așteptați peste 100 de atleți din cele 13 țări afiliate Asociației Balcanice de Atletism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.