VIDEO: Un TIR a căzut pe calea ferată între Iacobeni și Argestru!

Traficul feroviar dintre Transilvania şi Moldova a fost paralizat luni seara pentru aproape 3 ore, din cauza unui TIR care a deraiat peste șinele de tren. Şoferul, un bărbat de 39 de ani, din Capu Câmpului, mergea spre Vatra Dornei pentru a încărca marfă. Într-o curbă între localităţile Iacobeni şi Argestru, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a răsturnat peste liniile de cale ferată. Şoferul a scăpat nevătămat, iar din fericire, incidentul a fost anunţat la timp, astfel încât traficul feroviar a fost întrerupt.

accident-tir

Intervenţia de scoatere a tirului de pe şine a fost una extrem de dificilă. Intervenţia unei macarale nu a fost posibilă din cauza liniilor de înaltă tensiune. Până la urmă, a fost tras de pe şine cu ajutorul a două utilaje TAF. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cel mai probabil va fi sancţionat contravenţional. Trenul InterRegio Iaşi – Timişoara a avut o întârziere de 130 de minute! Circulaţia trenurilor a fost reluată dupa ora 22:00.

Mai jos puteţi urmări un reportaj realizat în timpul spectaculoasei operațiuni de îndepărtare a tirului de pe şinele de cale ferată!

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *