Ruină versus școală!

Directorul Vasile Panțiru, împreună cu studenții și cadrele didactice, încă mai speră că vor obține una dintre clădirile din strada Chilia, în concesiune, pe 49 de ani. Ideal ar fi să primească clădirea școlii nr. 3, clădire aflată și ea în stare de degradare, mai ales că în această școală nu se vor mai face ore, elevii (fiind puţini la număr) urmând a fi mutați la celelalte școli din oraș.

scoala

Cursurile s-ar putea desfășura în condiții foarte bune, iar Consiliul Local îi poate impune lui Panțiru renovarea în întregime a școlii. Nu știm dacă aleșii Dornei îi vor cere lui Panțiru să “arate banii”, așa cum au făcut guvernanții cu “cacialmistul” Dan Diaconescu, deoarece acesta e conștient că se poate compromite definitiv, dacă spune că dispune de fonduri, însă realitatea să-l contrazică. E adevărat că, dacă va primi clădirea grădiniței, aflată aproape în ruină, efortul financiar pe care-l va face, ar putea duce cel mult la finalizarea lucrărilor, dar nu și la darea în funcțiune a școlii.

Accesarea de fonduri este posibilă, dar e de durată. Astfel, școala “Țara de Sus”, se va vedea implicată și în definitivarea lucrărilor, dar și la plata chiriei spațiilor în care funcționează în prezent, ceea ce le poate îngreuna situația financiară. În ciuda acestei situații, șefii instituției sunt dispuși la acest efort. Vom sta cu ochii pe acest caz, deoarece ar fi o premieră la noi în oraș, ca o instituție de învățământ particular, să activeze într-o clădire nouă.

Oare ce-i oprește pe dorneni, să-l ajute pe un dornean de-al lor, să finalizeze o școală? Sau tocmai faptul că e dornean e adevărata piedică în împlinirea acestui vis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *