Dorneni de top: Pop Aurelia

Frumoasa doamnă din fotografie este Pop Aurelia, nimeni alta decât doamna care le vinde dornenilor, de-o viață, ziare, reviste, cărți. Poate că mulți nu-i știau prenumele, însă de cunoscut, o cunoaște toată lumea. Nu-i cunoaștem pe consilierii locali de multe ori, pe profesorii copiilor noștri, uităm cum arată primarul sau vicele, dar pe doamna Pop nu avem cum să n-o cunoaștem sau s-o recunoaștem, atât timp cât o întâlnim aproape zilnic. Și nu de ieri de azi, ci de 34 de ani, din care 9 la ICS-MIXT, iar 25 la presă, ca și chioșcăriță.

scan

Doamna Pop a îmbătrânit frumos, iar acum are un aer de bunicuță, o femeie dispusă în orice moment al zilei să stea de vorbă cu tine, să-ți dea un sfat, să-ți povestească de-ale vieții, pentru că dacă nu dumneaei, cine, la câte a văzut și a trăit?

Cine crede că doamna Pop a vândut doar presă toată viața se înșeală. Ca și mulți alți chioșcari din oraș, este un om cu care poți sta de vorbă, un om care dacă nu te poate ajuta, măcar te ascultă. Doamna nu i-a ascultat doar pe mulți dintre oamenii care i-au deschis ușa chioșcului, ea le-a mai dat și câte un sfat, le-a mai povestit din pățaniile dumneaei, sau i-a îndrumat către primar, consilieri, sau chiar presă, dacă a considerat că o anumită problemă trebuie adusă în atenția opiniei publice.

Anul 2014 a reprezentat “barometrul” simpatiei de care se bucură doamna Pop, inclusiv la nivelul administrației publice locale. În momentul în care locul pe care îi este amplasat chioșcul, a devenit interesant pentru un om de afaceri, toți i-au sărit în ajutor, de la primar până la consilieri locali, de la preoți până la oamenii de bine din oraș. Nimeni nu-și imaginează strada Luceafărului fără acel chioșc, iar fără doamna Pop, orașul ar părea mai gol.

Am inclus-o pe doamna Aurelia în categoria dornenilor care sunt importanți pentru noi ceilalți, nu doar pentru că ne-am obișnuit într-atât de mult cu dumneai (având impresia că e dintotdeauna acolo), ci pentru că este un om de o calitate excepțională. Să ne trăiți, doamna Aurelia, să fiți sănătoasă și să nu vă dispară zâmbetul de pe buze mulți ani de-aici încolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *