Două accidente grave, pe DN 17, din cauza vitezei neadaptate pe carosabilul umed

La doar trei săptămâni trecute de la tragedia din Pasul Tihuţa, acolo unde viteza neadaptată la condiţiile de drum, şi anume ploaie puternică, carosabil umed şi drum de munte, a făcut o victimă şi a adus leziuni altor şapte pasageri, într-o curbă deosebit de periculoasă din apropierea comunei Poiana Stampei, alte două accidente grave, soldate atât cu morţi, cât şi cu răniţi, s-au înregistrat, în ultimele zile, pe DN 17.

Dacă luăm în considerare şi accidentul grav ce a avut loc miercuri, 27 august, în Gura Humorului, acolo unde trei persoane au fost grav rănite, în urma unui impact dintre un autoturism Ford Mondeo şi o autoutilitară Mercedes Vito, DN 17 devine principalul drum din judeţul Suceava pe care au loc accidentele grave din ultima perioadă.

Doi morţi şi cinci răniţi, la Dorna Candrenilor

Duminică, 24 august, la doar câteva minute după ora 12:30, Serviciul Unic de Urgenţe 112 a înregistrat un accident rutier grav, în zona localităţii Dorna Candrenilor, la o distanţă de şapte kilometri de municipiul Vatra Dornei. Din cauza carosabilului umed şi a vitezei neadaptate la condiţiile de drum, într-o curbă, un autoturism VW Golf, în care se aflau trei bărbaţi, a intrat pe contrasens, lovind în plin un autoturism Renault, în care se afla o familie din Piteşti, şi anume tatăl, mama şi două fetiţe de 11 şi, respectiv, 14 ani.

accident candreni

Foto: monitorulsv.ro

La faţa locului a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Descarcerare, în autoturismul VW Golf, şoferul în vârstă de 39 ani şi pasagerul din dreapta, în vârstă de 38 ani, fiind în stare critică; cei doi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul din Vatra Dornei, însă nici măcar intervenţia medicilor nu a fost suficientă, cei doi decedând după aprox. o oră. Cel de-al treilea pasager din VW-ul Golf nu a suferit leziuni grave. Membrii familiei din Piteşti, aflaţi în autoturismul Renault, ce circula regulamentar, au avut ceva mai mult noroc, tatăl şi mama fetelor alegându-se doar cu leziuni minore. Cele două fetiţe, aflate pe bancheta din spate a autoturismului, au ajuns la spital, ambele cu fracturi la picioare.

Patru răniţi, dintre care doi grav, pe Mestecăniş

Miercuri, 27 august, imediat după ora 15:30, un alt accident grav s-a înregistrat la Serviciul Unic de Urgenţe 112, pe DN 17, într-una din curbele deosebit de periculoare ale Pasului Mestecăniş. Şoferul unui autoturism Nissan, care circula dinspre Vatra Dornei, cu direcţia Suceava, a pierdut controlul volanului într-un viraj la stânga, a derapat şi a intrat pe contrasens, lovind cu putere un autoturism Dacia, condus de un bărbat din Satu Mare.

Şi de această dată, viteza neadaptată la condiţiile de drum, şi anume carosabil umed şi viraj periculos, a condus la rănirea a patru pasageri, trei dintre ei aflându-se în autoturismul ce circula regulamentar. Norocul a făcut ca doar două dintre cele patru victime să sufere leziuni grave, urmând a fi îngrijite de medici în jur de 30 de zile sau chiar mai mult.

Accidentul din 6 august, în care șoferul unui microbuz a scăpat controlul volanului, spărgând parapetul din sensul opus, într-un moment în care ploua puternic în Pasul Tihuța, demonstrează inconștiența tuturor șoferilor care nu iau în calcul nici condițiile meteo, nici curbele extreme din munți. Ploaie, viteză la coborâre, vizibilitate redusă, curbe extreme, toate acestea la un loc duc la inconștiență, sau mai bine zis, la prostie, de vreme ce asistăm la niște accidente cumplite în aceste două zone, Pasul Tihuța şi Poiana Stampei. (sursa)

Exact aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în cazul accidentului din Pasul Mestecăniş, din 27 august! Singura diferenţă fiind că ploaia nu se compară cu furtuna puternică ce a avut loc în Pasul Tihuţa.

* informaţii preluate din articolele apărute în Monitorul de Suceava, scrise de Sergiu Rusu şi Florin Paiu, pe 25, respectiv 28 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *