Andrei Leancă, pe primul loc la Naţionalele de Alergare Montană

Sâmbăta trecută, pe 23 august, municipiul Vatra Dornei a găzduit pentru a şasea oară finalele Campionatului Mondial de Alergare Montană, fiind a şaptea ediţie ţinută în România. Traseul pe care a avut loc alergarea a fost unul dificil, lung de 8 kilometri, cu pornirea din parcarea telescaunului Negreşti, cu urcarea pe traseul de downhill, acolo unde, cu o săptămână în urmă, se ţinuse o nouă ediţie de Dorna Xtrem, iar mai apoi cu trei ture consecutive pe traseul străbătut de telescaunul municipiului.

leanca nationale

Andrei Leancă, la finalul traseului de 8 kilometri.

Ediţia de anul acesta a fost încununată şi de prezenţa, în premieră, a preşedintelui Federaţiei Române de Atletism, Ion Lungu, şi a vicepreşedintelui Traian Badea. La finalul competiţiei, doi sportivi suceveni au urcat pe podium, Andrei Leancă, de la CSM „Dorna” Vatra Dornei, obţinând primul loc la juniori, iar Ioana Pascar, antrenată la LPS Suceava de Iustin Tătărău, obţinând locul al treilea la proba rezervată junioarelor, primul loc revendindu-i Andreei Piscu de la CS Pandurii Târgu-Jiu, iar al doilea loc fiind ocupat de Zudor Iulia de la CSS Mediaş. În competiţia rezervată juniorilor, locul al doilea a fost ocupat de Marius Dumitru de la CS Târgovişte, iar locul al treilea i-a revenit lui Mihai Fălcescu de la CS Telecom Petrom Ploieşti.

„Era de aşteptat acest nou titlu de campion al României pentru Andrei Leancă şi nu pot decât să mă bucur de faptul că a avut suficient caracter încât să domine pe întregul parcurs al competiţiei. Traseul a fost unul dificil, iar asta mă face şi mai mâdru. Pentru noi, competiţiile dificile de abia acum încep. Pe 31 august participăm la un Grand Prix de Cupă Mondială, ce se va ţine în Austria, iar pe 14 septembrie vom fi la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce va avea loc în Italia, la Casette di Massaa”, a spus antrenorul Cristian Prâsneac.

„Sâmbăta trecută, la Vatra Dornei a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Alergare Montană, acolo unde, în proba de 8 km, rezervată juniorilor, am reuşit să mă impun cu un avans de mai bine de patru minute. Traseul a fost unul dificil, cu startul din parcarea telescaunului, cu urcare pe traseul de downhill şi cu 3 ture pe drumul ce trece pe sub telescaun. Încă de la începutul cursei, am încercat să îmi iau un avans faţă de ceilalţi, iar mai apoi, cu fiecare kilometru parcurs, am încercat să măresc diferenţa faţă de participanţii din spate. Este un succes pentru mine şi mă bucur că antrenorul meu este mândru de mine. Duminica aceasta voi participa la un Grand Prix, de Cupă Mondială, în Austria, iar pe 14 septembrie, graţie medaliei de aur câştigate la Vatra Dornei, voi participa la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce se va ţine în Italia”, a declarat Andrei Leancă.

Grație medaliei de aur câştigată la Vatra Dornei, Andrei Leancă va participa la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce va avea loc pe 14 septembrie în Italia. Până atunci însă, atletul va fi prezent la Grand Prix-ul din Austria, din 31 august:

„În Austria mergem să câştigăm locul întâi la juniori şi să obţinem clasarea în primii 10 la seniori. Traseul va avea o lungime de 12 km şi va exista o diferenţă de nivel de 1.121 metri, doar urcare, ceea ce sper că va fi un antrenament pe măsură pentru Andrei, având în vedere că imediat urmează Mondialele din Italia”, a mai spus antrenorul Cristian Prâsneac.

1 comentariu publicat:

  1. bucovineanul

    Cinste lui si familiei care il sustine. Doamne ajuta in continuare !
    Un asa copil bun trebuie premiat si de cei de acasa, adica de noi dornenii.
    Dar nu cred ca se va intampla asta. Primaria are grija sa-si bonifice beizadelele angajatilor proprii. Auzi, ajutor social sa-si puna termopane la casa in constructie ! De tot rasul si revolta! Auzi, apartament social in conditiile in care a vandut o casa in Dorna, iar altul are tatast juma de bloc la o aruncatur de bat de ANL ! RUSINE Primariei. Sa invete de la acest copil !

    Valorile sunt lasaate sa se zbata singure, ca pestele pe uscat.
    Inca odata cinste familiei care stie cel mai bine ce inseamna sacrificiu !

    tot gandul bun pentru un asemenea copil bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *