Știrile zilei de6 decembrie 2023

Rezultate foarte bune pentru tinerii dorneni la concursurile naționale

În ultima perioadă a lunii februarie, elevii de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei au reprezentat cu succes județul Suceava la concursuri sportive cuprinse în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Între 16 și 18 februarie, s-a desfașurat în condiții excelente, pe pârtiile de la Cavnic, Concursul Național al Sporturilor de Iarnă „Trofeul Gutâi”, ediția IV-a.

Concursul a fost organizat de Clubul Copiilor din Sighetu Marmației, în parteneriat cu DJTS Maramureș și Complexul Turistic „Super Ski”, la competiție fiind prezenți peste 60 de copii de la cercurile de schi din toată țara. Probele de concurs au constat în cele de slalom, super G și slalom paralel, speciale pentru categoriile de vârstă 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani și 12-14 ani. Toți copiii de la Vatra Dornei au obținut, din nou, rezultate foarte bune.

clubul_vatra_dornei_1

Lucas Rîpan, participant la categoria 6-8 ani, a obținut locul al IV-lea în proba de slalom, super G și mențiune pentru cel mai mic concurent. Sara Moroșan (categoria 6-8 ani) și-a adjudecat locul al III-lea la probele de slalom și super G. Rareș Tcaciuc (categoria 6-8 ani) a câștigat primul loc ân proba de slalom, super G și locul al doilea în proba de slalom paralel. Codruț Bulichi (categoria 8-10 ani) a obținut locul secund în toate probele. Iasmina Banu (categoria 12-14 ani) a obținut locul al III-lea în probele de super G și slalom paralel.

Au primit cupe și diplome de excelență pentru implicarea în desfășurarea activităților profesorul Vasile Moroșan, directorul Clubului Copiilor din Vatra Dornei, dar și părinții care i-au însoțit pe micii schiori, Costel Bulichi, Dan Tcaciuc și Marius Rîpan.

clubul_vatra_dornei_2

Cei mai buni elevi de la cercul de schi, categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani, însoțiți de profesorul Ionel Nemeș, au participat în perioada 18-21 februarie, la Băișoara, județul Cluj, la Festivalul Național „Serbările Zăpezii”, ediția a XV-a, competiție organizată de către Palatul Copiilor Cluj. Lipsa zăpezii i-a pus în dificultate pe organizatori, care au fost nevoiți să adapteze probele de concurs pentru condiții de primăvară.

Cei peste 100 de participanți au fost implicați în diferite activități educative, spectacole și probe sportive desfășurate în aer liber pe muntele Băișoara. Echipa de la Vatra Dornei, alcătuită din elevii Florescu Diana, Frățiman Maria, Hojbotă Alexandru și Jucan George s-a clasat pe locul al III-lea la proba de ștafetă buclucașă și pe locul al IV-lea în proba de ștafetă călduroasă. Pe locul secund s-a clasat Diana Florescu la proba de slalom paralel.

Participanții au asistat cu interes la demonstrații speciale ale Batalionului de Vânători de Munte Someșeni (al Armatei a IV-a) și al Serviciului Salvamont Băișoara, au cântat și au dansat alături de artiștii prezenți pe scena festivalului (Mike Zetter, Trupa Atmosfera, Nexxt Band, Ansamblul „Ardealul”).

clubul_vatra_dornei_3

În perioada 18-20 februarie, la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat Concursul Naţional „Vis de iarnă”, organizat sub egida Ministerului Educaţiei în parteneriat cu IŞJ Maramureş, Primăria Sighet și cu participarea a peste 140 de copii din 23 de judeţe.

La festivitatea de deschidere a ediţiei a VI-a, la Sala Radio Sighet, au vorbit prof. Ion Iuga, iniţiator şi coordonator al proiectului, primarul Ovidiu Nemeş, dar și alte personalități ale culturii maramureșene. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: creație literară, creație plastică și creație artistică (machete).

Județul Suceava a fost reprezentat de către elevele Sorina Urs, Diana Moraru și Alexandra Negru de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei, Filiala Dorna Candrenilor, Cercul de Protecția Mediului, coordonat de prof. Mirela Nedelea. Lucrările elevilor dorneni au fost apreciate de către juriul de specialitate, asfel Sorina Urs a primit premiul al III-lea cu lucrarea „Obiceiuri Strămoșești”, secțiunea creație literară, iar Diana Moraru și Alexandra Negru au obținut premiul al III-lea la secțiunea creație artistică (machete) cu lucrarea „Iarna, bucuria copiilor”.

clubul_vatra_dornei_4

Inițiatorii concursului au organizat activități colaterale, în special vizite la obiective cultural-turistice, astfel că participanții la concurs au apreciat ospitalitatea maramureșenilor, frumusețea, dar și încărcătura istorică a acestui colț al țării noastre.

La mijlocul lunii viitoare, între 11 și 13martie, se va desfășura pe pârtiile din Poiana Brașov ultimul concurs de schi cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale 2016 al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Festivalul Schiului „Trofeul Fulg de Nea”, concurs organizat de către Palatul Copiilor Brașov. Le dorim de pe acum mult succes schiorilor dorneni de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei și la acest eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *