Proiect de informare în școlile dornene despre capcanele micilor ecrane și navigarea online

Câteva dintre școlile din Vatra Dornei au găzduit un nou proiect dedicat elevilor, de această dată pe tema capcanelor micului ecran și a siguranței copiilor pe internet. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, prin subcomisar de Poliție, purtător de cuvânt, Ionuț Epureanu, și a primit denumirea de „Capcanele micului ecran și siguranța pe internet”.

informare_ipj2

Tema propusă a avut drept scop promovarea utilizării într-un mod mult mai sigur și responsabil a tehnologiei online, dar și a telefoanelor mobile, de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și informarea asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.

informare_ipj

În acest proiect au fost implicați un număr de aprox. 500 de elevi și 20 de cadre didactice ai Școlilor Gimnaziale Nr. 2 și Nr. 4, cât și adolescenți de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Municipiul Vatra Dornei. Spre deosebire de școli, în liceu s-a desfășurat o dezbatere pe tema „Tânăr, nu delincvent”, în cadrul căreia li s-a prezentat latura penală a faptelor săvârșite de tinerii din vremurile noastre, dar și metodele de combatere a delincvenței juvenile.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *