„Les Itineraires” la Şcoala Gimnazială Dorna Arini

Şcoala Gimnazială Dorna Arini s-a bucurat, din nou, de un frumos parteneriat împreună, de data aceasta, cu Asociaţia „Itineraires” din Lille, Franţa. Cele şase fete, însoţite de formatoarele lor, Audrey Wery şi Sandra Dubois, au executat o frumoasă frescă pe unul din holurile şcolii, au construit şi amenajat două pubele în curtea şcolii şi au ecologizat pârâul Ortoaia.

100_5326

Activităţile fetelor au fost bine organizate de către gazde, deoarece au avut ca grup partener fetele grupului folcloric „Brăduleţul”, condus de învăţătorii Lates. Împreună cu acestea, în timpul liber s-au bucurat de o serie de activităţi distractive: plimbare cu căruţa prin sat, tiroliană, rafting şi vizite în oraşul Vatra Dornei şi la castelul Dracula. Pentru buna desfăşurare a acţiunilor, o contribuţie importantă a avut-o şi primăria Dorna Arini, dar si direcţiunea şcolii.

100_5328

Marţi, 10 iunie, s-a făcut bilanţul activităţilor desfăşurate în şcoală şi în comună, iar despărţirea a fost cu lacrimi, atât din partea arinencelor, cât şi din partea franţuzoaicelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *