Trei sportivi de la CSM Dorna Vatra Dornei și-au petrecut sărbătorile în cantonament

Cu toate că mare parte a atleților județului și-au petrecut vacanța alături de familie și prieteni, trei dintre atleții de la CSM Dorna Vatra Dornei, împreună cu antrenorii lor, au trecut în noul an în cantonament la Băile Felix. Aceștia au participat la un stagiu de pregătire centralizată, între 15 decembrie 2015 și 4 ianurie 2016, la care au participant un număr de 50 de sportivi din toată țara.

Printre ei, au fost prezenți și sportivi ai loturilor naționale de juniori I și II, atleți ce primesc burse olimpice pentru prezența în finalele Campionatelor Mondiale și Europene, sau la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

În acest stagiu de pregătire centralizată, au participat trei dintre atleții antrenați de dorneanul Cristian Prâsneac la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei. Este vorba despre Andrei Dorin Rusu, Daniel Mihăescu și Gabriel Bularda.

cantonament_csm_dorna

„Federaţia a organizat acest cantonament cu loturile naţionale în special pentru pregătirea de bază a sportivilor și pentru competiţiile de sală ce urmează. Chiar dacă am făcut Crăciunul şi Anul Nou în cantonament pot să spun că această pregătire a prins foarte bine, deoarece o pauză prea mare ne-ar fi perturbat programul şi s-ar fi resimţit în performanţele din concursurile viitoare. În anii trecuţi, în ultima zi a anului participam la diverse concursuri tradiţionale în ţară sau peste hotare, dar în acest an ne-am concentrat mai mult pe baza pregătirii de iarnă. Sper ca la naţionalele de sală sportivii clubului nostru să câştige 6-8 medalii, una dintre ele fiind la seniori, unde îmi doresc ca Andrei Dorin Rusu să urce pe podium în proba de 3.000 de metri, asta deşi e în primul an de juniori I”, a declarat Cristian Prâsneac, antrenor al CSM „Dorna” Vatra Dornei.

Între 24 și 25 ianuarie, atleții dorneni, cât și cei din județul Suceava, vor lua startul Cupei Bistriței, organizată la Bacău, acolo unde atleții au ocazia de a își realiza baremul pentru intrarea în prima serie a naționalelor de sală la toate categoriile de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *