Anunț pentru cetățenii orașului din partea Primăriei Vatra Dornei

Având în vedere prevederile art. 12 din OUG nr. 44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale, Consiliul Local al Municipiului Vatra Dornei a aprobat scutirea la plata majorărilor/penalităților de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local de către persoanele fizice și persoanele juridice în cotă de 73,3%.

Pentru a beneficia de scutirea la plata majorărilor/penalităților de întârziere, persoanele fizice și persoanele juridice trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. La data de 31.09.2015 au evidențiate în rolul fiscal impozite și taxe locale și/sau majorări/penalități de întârziere aferente obligațiilor principale, datorate bugetului local al municipiului Vatra Dornei;

2. Achită integral, până la data de 31.03.2016, obligațiile principale, constând din impozite și taxe locale și alte obligații la bugetul local și cota de 26,7% majorări/penalități aferente, calculate până la data plății;

3. Depun cerere până la data de 31.03.2016 pentru a beneficia de aceste facilități;

Nu se vor acorda scutiri persoanelor fizice și persoanelor juridice care au beneficiat de scutire în baza HCL nr. 14 și nr. 15/2014. Pentru informații suplimentare vă așteptăm la Serviciul Venituri (camera 1) din cadrul Primăriei Vatra Dornei sau la numărul de telefon 0230.375.229.

Legea 227/2015 privind codul fiscal aduce unele modificări la procedura de stabilire și calcul al impozitului pe clădiri. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2016, clădirile aparținând contribuabililor persoane fizice și juridice se vor clasifica, din punct de vedere al destinației, în clădiri rezidențiale, clădiri nerezidențiale și clădiri cu destinație mixtă, iar impozitul/taxa pe clădiri se va calcula în mod diferit, în funcție de destinația clădirilor.

1. Persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri rezidențiale, nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații până la data de 31 martie 2016;

2. Persoanele juridice au obligația să depună declarații privind clădirile pe care le dețin în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinația și valoarea impozabilă a acestora, până la data de 31 martie 2016;

Declarațiile se depun la Serviciul Venituri (camera 1) din cadrul Primăriei Vatra Dornei. Persoanele fizice care dețin documente justificative emise până la data de 31 decembrie 2015 pentru scutire de la plata impozitului sau taxei pe clădiri, a impozitului/taxei pe teren, a impozitului pe mijloacele de transport conform prevederilor legale trebuie să le depună la Serviciul Venituri (camera 1) din cadrul Primăriei Vatra Dornei până la 31 martie 2016.

1 comentariu publicat:

  1. DEACUL

    NU TOTI CONTIBUABILII TREBUIE SA DEPUNA DECLARATII, NUMAI CEI CARE AU SEDIUL DE FIRMA IN LOCUINTA PROPRIE!HEI, CUCONETURI SI BAIETI, CITITI LEGEA si nu puneti pe drumuri pe bietii oameni care cu onor ar vrea sa va RESPECTE si EEVENTUAL SA VA voteze(apropo,CAND VETI FACE PODUL PESTE BISTRIA?-PROSTIA nu doareCOSTA! din banii nostri?-multumesc anticipat pt raspusuri si panseuri de BINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *