Știrile zilei de22 martie 2025

Ciocănești – satul cultural al României în 2014

Titlul de „Satul cultural al României” a fost câştigat astăzi de către comuna Ciocăneşti. Cea de-a doua comună participantă la competiție, din județul Suceava, Poiana Stampei s-a clasat pe poziția a doua, la mică diferență de câștigător.

CIOCANESTI

Evaluarea comunelor candidate a avut loc astăzi la sediul Ambasadei Franței în România. Din juriul care a stabilit câștigătorii au făcut parte și ambasadorul Franței în România, Philipe Gustin, Maria Grapini, ministrul IMM-urilor, Mediului Afacerilor şi Turismului, Nicolae Marghiol, președinte executiv al Asociației CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA, precum și primarii comunelor care au intrat în finală și care nu au avut voie să puncteze pentru localitățile pe care le conduc.

Cele două comune din Bazinul Dornelor s-au „bătut” pentru marele titlu cu alte trei comune din ţară: Cumpăna (județul Constanța), Izvoarele (județul Prahova) şi Bezdead (județul Dâmbovița).

În perioada 1-2 martie, la Ciocănești va avea loc a XI-a ediție a Festivalului Ouălor Încondeiate, iar între 15 și 17 august comuna va găzdui un alt eveniment național, Festivalul Păstrăvului.

Comuna Ciocănești a primit titlul de „Satul Cultural al României 2014” și va avea tot sprijinul în derularea completă a programului de evenimente culturale propus pentru acest an. Comunele de pe locurile 2-5 vor organiza fiecare câte un eveniment, în cadrul programului cultural. Evenimentul a fost organizat de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR), sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, program derulat cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Anul trecut, două localităţi bucovinene, Cârlibaba şi Ciocăneşti, au apărut în Topul 10 al celor mai frumoase sate din România, top realizat de Carpatair Magazine, împreună cu Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România. Într-un alt top realizat de Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România, în primele zece obiective turistice din ţară apar şi trei atracţii din Bucovina, Mocăniţa Huţulca de la Moldoviţa, Muzeul Oului din localitatea Vama şi Rezervaţia Naturală „Tinovul Mare”, din localitatea Poiana Stampei.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *