Activităţile grupului Vatra Dornei Tineret

giumalau-1

Un grup de 13 tineri au plecat într-o excursie pe Vf. Giumalău pe o perioadă de trei zile, începând cu data de 4 februarie. Aceştia au fost cazaţi la Cabana Giumalău, având cele mai primitoare gazde, Bebe şi Dana, şi bucurându-se de frumuseţea peisajelor. Aşa cum se cuvine, au apreciat aerul curat de munte şi vremea neobişnuit de caldă pentru acea perioadă.

După drumul obositor până la cabană şi după orele de odihnă meritate, au pornit spre Vf. Giumalău, aflat la o altitudine de 1.857 metri, unde se află cunoscuta cruce construită acum mai bine de 100 de ani de către localnicii din Pojorâta. Pentru ca efortul depus până în acel moment să merite, participanţii la expediţie s-au bucurat şi de tradiţionala bătaie cu zăpadă. Jocuri precum Mima şi Fazan au fost binevenite alături de o cană fierbinte de ceai, oferită de cabanieri, la întoarcere. Tradiţionala ciorbă rădăuţeană nu a lipsit nici ea din programul călătoriei; s-a dovedit că o parte din participanţi se pricep şi la gătit, meritele ajungând la Raluca Mutu, Cristi Huţan şi „Dj Sleepy Coke”.

giumalau-2

Cea mai mare realizare a expediţiei a fost, fără doar şi poate, fortăreaţa VDT, construită în totalitate din zăpadă. Construirea a durat circa 5 ore, construcţia prinzând repede formă datorită muncii în echipă şi a poftei de viaţă pe care ţi-o dă aerul curat de munte. Sporturile de iarnă au fost ultimul lucru de pe listă bifat, zăpada din abundenţă oferit condiţii foarte bune pentru schi şi distracţie.

Această expediţie a fost făcută de grupul VDT, Vatra Dornei Tineret, un grup deschis de aprox. 100 de membri pasionaţi de excursii. munte şi activităţi distractive. Doritorii se pot înscrie la viitoarele activităţi pe pagina de facebook a VDT, printr-un mesaj adresat administratorilor.

giumalau-3

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.