Știrile zilei de9 decembrie 2022

Simpozionul Naţional de Pictură ,,Iacobeni – Particularităţi Imagistice”

La sfârşitul săptămânii trecute, la Primăria Iacobeni a avut loc Simpozionul Naţional de Pictură ,,Iacobeni-Particularităţi Imagistice” organizat de Asociaţia Artă şi Educaţie „Liviu Suhar” în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Iacobeni şi lansarea volumului autobiografic “Umbrele unui autoportret” semnat de profesorul universitar doctor Liviu Suhar, pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Iaşi.

La eveniment au participat pe lângă un număr însemnat de iubitori de artă, intelectuali, profesori, elevi, membri ai familiei maestrului Liviu Suhar, oficialităţi locale şi judeţene printre care s-au numărat Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Florin Sinescu, senatorul Neculai Bereanu, deputatul Dumitru Pardău, primarul Angelica Fădor, membrii Consiliului Local Iacobeni, primari din Ciocăneşti, Cârlibaba, Pojorâta, funcţionari din administraţia locală, preotul paroh, invitaţi de la alte instituţii.

După ce au admirat lucrările expuse în două săli ale Primăriei Iacobeni, întâlnirea culturală a fost deschisă de Angelica Fădor, primarul din Iacobeni, care a mulţumit tuturor pentru alegerea comunei Iacobeni pentru acest frumos eveniment. Maestrul Liviu Suhar a mulţumit tuturor pentru sprijin, acesta scoţând în evidenţă participarea la cea de a doua ediţie a Simpozionului Naţional de Pictură a unor artişti din străinătate, astfel caracterul simpozionului devenind unul internaţional. Cătălin Nechifor a subliniat importanţa desfăşurării unei ediţii a simpozionului şi iarna, ţinând cont de frumuseţea locurilor ce străjuiesc localitatea de pe malul Bistriţei Aurii. O surpriză a manifestării a fost acordarea numelui „Liviu Suhar”, Liceului Tehnologic din Iacobeni.

Evenimentul s-a încheiat apoi cu invitaţia de a lăsa un cuvânt în cartea de impresii pusă la dispoziţie de Asociaţia Artă şi Educaţie „Liviu Suhar”. Expoziţia poate fi vizitată în fiecare zi lucrătoare între orele 8-16 putându-se achiziţiona volumul autobiografic „Umbrele unui autoportret” dar şi alte albume şi lucrări artistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *